-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šef Zavoda za hitnu medicinu kazneno prijavljen zbog širenja COVID-a

Šef Zavoda za hitnu medicinu kazneno prijavljen zbog širenja COVID-a

Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti, protiv 48-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”. Iako policija u priopćenju ne navodi ime prijavljenog, radi se o ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i članu Stožera civilne zaštite Ivici Erliću.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

U četvrtak, 06. siječnja 2022. godine u 10.10 sati u Zadru u Ulici Domovinskog rata policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran. Po stečenim uvjetima, nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje te se protiv njega zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja.

U telefonskoj izjavi prozvani Erlić za Radio Zadar rekao je prije dana kad je zaustavljen – da se toga jutra loše osjećao i otežano disao, pa je po preporuci svoga liječnika i voditelja hitne službe sam sjeo u automobil i uputio se na liječnički pregled.

– 6. siječnja negdje oko 9, 10 sati sam osjetio simptome, osjećao sam se loše, malaksalo, teže sam disao. Pod svim tim pritiskom, vidite što se događa, možda sam se i malo uspaničio. Nazvao sam svog liječnika i voditelja Hitne službe da se posavjetujem što učiniti. Oni su pitali mogu li voziti, rekao sam: Mogu. Rekli su sjedi u auto i dođi, pregledat ćemo te i to je to. Spremio sam se, sjeo u auto i krenuo na pregled. Napravio sam pregled i vratio se doma, rekao je Ivica Erlić za Radio Zadar, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike