-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Što je bolje? Tekući sapun ili obični?

Što je bolje? Tekući sapun ili obični?

Koji sapun je bolji izbor?

Mnogi od nas u pandemiji su počeli puno više razmišljati o time koliko često peru ruke. Upravo to, uz nošenje maske i distancu, osnovne su epidemiološke mjere kojih bismo se trebali držati.

Nije ni čudo što je potražnja za sapunom porasla, a industrija sapuna zabilježila je porast od 194% tijekom pandemije. Nakon dvije godine pandemije, više nitko ne pita koliko dugo treba prati ruke ili kako ih pravilno prati, sada se ljudi pitaju koji sapun je bolji za kožu i ubijanje bakterija, onaj tekući ili obični.

Koji je bolji?

Ovisi.

Prvo i osnovno ono što mislite da je sapun i imate na umivaoniku, vjerojatno i nije pravi sapun jer se većina sapuna danas radi o umjetnih sastojaka.

Što se tiče toga koji je sapun bolji u uklanjanju mrlja ili ubijanju bakterija, moete se opustiti, i tekući i kruti rade jednako dobar posao. ALi koji je sapun bolji za kožu. To ovisi o tome što tražite.

Za hidrataciju koristite tekući sapun. Kruti sapuni često imaju visok oH, što može dodatno isušiti i dehidrirati kožu. Ipak, mnogi kruti sapuni danas su također obogaćeni uljima i tvarima koje vlaže kožu.

Ako brinete zbog kemikalija, bolje je koristiti kruti sapun jer oni češće sadrže više prirodnih sastojaka. U svom sapunu želite sastojka poput glicerina, esencijalnih ulja i ulja poput kokosovog ili shea maslaca. Trebate izbjegavati sastojke popu parabena i triklosana, piše Healthy.

Također, ako ste alergičar, koristite kruti sapun jer ima manje umjetnih sastojaka. Ako par dijelite sapun s nekime, koristite tekući sapun, jer tako ne diraju svi isti komad sapuna, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike