Anto Nobilo: Canjuga uopće ne poznaje te ljude, jasno je koji je cilj tužiteljstva. Ovo je jedna velika blamaža!

Screenshot

Odvjetnik Ante Nobilo, branitelj Piruške Canjuge, javio nam se i potvrdio da je njegova klijentica uhićena zbog sumnje u poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. Odvjetnik Nobilo, ističe da njegova klijentica nema nikakve veze s bivšom tužiteljicom u predmetu Agrokor Mirelom Alerić Puklin niti s njezinim suprugom.

– Ona ih uopće ne poznaje i nije nikada s njima kontaktirala – izjavio je Nobilo demantiraju tako da je Piruška Canjuga poticala bivšu tužiteljicu na zlouporabu položaja, odnosno da joj oda službene tajne iz istrage slučaja Agrokor.

Nobilo smatra da je ovo samo pokušaj tužiteljstva “da medijski prikrije blamažu u predmetu Agrokor te izbjegne naloženo ispitivanje vještaka poljskog KPMG-a Ismeta Kamala na sudu”.

– Županijsko državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv Ivice Todorića i ostalih optuženih u tom predmetu, navodno radi boljeg razjašnjenja stvari. Tako žele izbjeći da se kao svjedoka ispita vještaka, kako je naložio Visoki kazneni sud, jer bi se ustanovilo da je vještačenje napravio hrvatski KPMG i da su bili u sukobu interesa jer su radili za izvanrednu upravu Agrokora. Sad kad je optužnica povučena te je nakon četiri godine ponovno u fazi istrage, mogu napraviti i novo vještačenje i tako prikriti blamažu s postojećim. Sad je sve moguće – smatra odvjetnik Nobilo, piše Jutarnji.

Akcija policije i USKOK-a: Uhićeni bivša tužiteljica i njezin suprug

Još jedna blamaža: DORH povukao optužnicu protiv Ivice Todorića, Piruške Canjuge i niz direktora Agrokora

Share This Article