Akcija policije i USKOK-a: Uhićeni bivša tužiteljica i njezin suprug

N1

U novoj akciji policija je jutros po nalogu USKOK-a na zagrebačkom području uhitila više osoba.

Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je tu informaciju.

Neslužbeno, privedena je i Piruška Canjuga.

Jedna od stvari na koje se sumnja, prema zasad neslužbenim informacijama, je zlouporaba položaja i ovlasti – da je Mirela Alerić Puklin davala informacije Piruški Canjugi iz predmeta Agrokor.

Akcija je je proizašla iz ranijeg istraživanja u slučaju Janaf, a sve skupa je akcijom obuhvaćeno – prema neslužbenim informacijama 7 osoba – no neće sve biti uhićene.

Podsjetimo, bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor.

Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a jer je kod njega pronađeno oko 4 milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, okrivljenom u aferi Janaf.

“Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, istaknula je u listopadu 2020. Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio “iznimno predan i savjestan” te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva, piše N1.

Share This Article