6.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Video iz zraka pokazuje razmjere potopa u Sarajevu: Stradali brojni objekti, građani...

Video iz zraka pokazuje razmjere potopa u Sarajevu: Stradali brojni objekti, građani nemaju struje

Snimka iz zraka pokazuje prave razmjere poplava koje su pogodile Kanton Sarajevo uslijed olujnog nevremena koje je trajalo tijekom proteklog dana i noći.

Klix.ba je snimio najkritičniji dio Sarajeva, a kadrovi prikazuju potopljene Doglode, Otes i druga naselja na Ilidži.

Najkritičnije stanje trenutno je na području Ilidže i okolnih mjesta, gdje je izlijevanje rijeke Željeznice stvorilo velike probleme građanima. Između ostalog, poplave su pogodile i restoran koji se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Željeznice.

Usljed vremenskih nepogoda poplavljen je i elektroenergetski objekt Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine – trafostanice u Reljevu, što je uzrokovalo nestanak električne energije na širem području Sarajeva.

Struja je oko 10 sati ujutro nestala u velikom dijelu grada, zatim je došla nakon nešto više od pola sata, ali je ubrzo ponovo nestala.

Klix.ba piše i da je trenutno stanje Miljacke stabilno te da je rijeka u svom koritu i za sada ne prijeti izlijevanje, iako je jutrošnja situacija bila zabrinjavajuća.

Ipak, s obzirom na to da se padaline i dalje očekuju tijekom dana, nadležne službe i dalje prate stanje.

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS), stanica Sarajevo, od ranih jutarnjih sati su na poplavljenim područjima.

Građanima kojima su poplavljene kuće i dvorišta dostavljaju lijekove, hranu i čistu vodu. Također, imali su i nekoliko evakuacija, piše Dnevni Avaz, prenosi RTL.

Dijelovi Sarajeva pod vodom, vatrogasci evakuiraju ljude iz domova: Mi smo pod vodom, rijeka se izlila. To je katastrofa

Najnovije

Još iz rubrike