6.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dijelovi Sarajeva pod vodom, vatrogasci evakuiraju ljude iz domova: Mi smo pod...

Dijelovi Sarajeva pod vodom, vatrogasci evakuiraju ljude iz domova: Mi smo pod vodom, rijeka se izlila. To je katastrofa

Nevrijeme koje posljednjih dana pogađa Bosnu i Hercegovinu, sinoć je ostavilo ozbiljne posljedice u Sarajevu, nakon višesatnih obilnih padavina i grmljavine. Prometnice u Sarajevu su pod vodom, a promet se odvija otežano.

Naselje Otes pod vodom jer se rijeka Željeznica izlila, javlja Dnevni avaz.

”Mi smo pod vodom, rijeka se izlila. To je katastrofa. Tu su vatrogasci. Alarmantna je situacija. Nama treba pomoć”, izjavio je muškarac.

Vatrogasci iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo priopćili su da su poplavljene zgrade i obiteljske kuće.

”Ekipe su na terenu, evakuiraju ljude. U staračkom domu ih prebacuju na više katove. Akcija je u tijeku. Četiri ili pet vozila je na terenu. Dvije stanice, Stup i Centar su dolje, dobrovoljci s Ilidže”, rekli su iz Profesionalne vatrogasne brigade KS.

I u drugim dijelovima Kantona Sarajevo bilo je problema. U Dobroševičkoj se izlila rijeka Bosna i na ulicama ima automobila u vodi koji su se zaglavili.

”Zovu ljudi iz privatnih kuća, ugostiteljskih objekata, ali mi niti imamo dovoljno ljudi, ni opreme da sve to stignemo. Ovo nam je najbitnije, da ljude evakuiramo u Otesu, a ostalo će morati čekati”, kazali su iz Profesionalne vatrogasne brigade KS.

Na terenu su i ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo, kao i policija.

”Ugroženo je između 50 i 70 kuća. Upravo se evakuiraju starci iz staračkog doma, još se ne radi dislokacija već se podižu na više katove. Formira se zapovjedništvo, kasnije ćemo vidjeti što ćemo”, kazao je Dženan Brkanić, direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike