1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sindikalistica Tuškan: Covid potvrde su prisila na cijepljenje, preispitivat ćemo zakonitost i...

Sindikalistica Tuškan: Covid potvrde su prisila na cijepljenje, preispitivat ćemo zakonitost i ustavnost te odluke

Reporterka N1 Ivana Kopčić razgovarala je s glavnom tajnicom Sindikata Anom Tuškan o odluci Stožera da se od 15. studenog širi upotreba covid-potvrda koje će biti obvezne za korisnike i zaposlenike javnih i državnih službi, što uključuje i sektor obrazovanja, odnosno škole.

“Ono što je nelogično je činjenica da je sam Beroš izjavio da covid potvrde služe isključivo kao prisila za cijepljenje”, govori Tuškan.

“U školama je veliki broj dionika. Navodno je rečeno da će potvrde vrijediti za zaposlenike i roditelje. Pitanje je same učinkovitosti te potvrde. Dva puta tjedno će se trebati testirati, a ne zna se tko će to raditi. Pitanje je hoće li to uz sve dodatne mjere koje se provode u školama dodatno stvarati problem u samom provođenju nastave. Preispitivat ćemo zakonitost i ustavnost te odluke”, rekla je.

Napominje da postoji problem nedostatka profesora u mnogo područja i da to otvara jedan širok spektar pitanja.

“Mi moramo vidjeti na koji će način biti donesena odluka. Mi znamo da su vrlo upitne mjere koje donosi Zavod za javno zdravstvo. Ono što znamo je da postoje problemi s GDPR-om. Pojam korisnika u školama je nešto širi pojam i može dovesti do nešto širih podjela”, mišljenja je Tuškan, prenosi N1.

VIDEO Stožer o novim mjerama: Ništa nećete moći obaviti u državnim, lokalnim i javnim službama bez COVID propusnice

VIDEO Nije jasno čemu zaoštravanje, Beroš je iznio brojke hospitaliziranih, daleko su manje od lanjskih

Najnovije

Još iz rubrike