4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pripreme za najluđu noć idu kao da korone nema: Evo koji estradnjaci...

Pripreme za najluđu noć idu kao da korone nema: Evo koji estradnjaci su već ugovorili gaže

Korona diktira mogućnost liječenja, ali i dinamiku zabave. Organizirana slavlja su pod upitnikom, a estradne zvijezde čekaju gaže.

Ono što se sigurno zna jest da organiziranog ulaska u Novu godinu bez COVID potvrda neće biti. Ni u snovima nismo mogli znati da će nam vrijeme pandemije utišati glazbu.

A na pitanje kamo za Novu, sve je više odgovora: dalje od gužvi.

Lovro iz Rijeke kaže kako planira iznajmiti kuću u Istri ili Gorskom kotaru.

Edin iz Rijeke priznaje da neće ići u gužvu. “A ne, teško, teško. Previše ljudi, gužva, nije dobro”, poručuje.

Hoćemo li ipak Novu godinu dočekati uz vatromet i gužvu na gradskim trgovima, diktira nam epidemiološka krivulja. O tome je više govorila Doris Šajn, voditeljica Kabineta riječkoga gradonačelnika

“Ako nam to epidemiološke prilike budu dozvolile, mi ćemo svakako imati doček na riječkom Korzu”, otkrila je.

Na Korzu će pjevati domaće riječke snage, a na Stradunu grupa Silente. Ime drugog izvođača, poručuju s juga zemlje, još je tajna. Imena novogodišnjih zvijezda ne otkrivaju ni u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

A telefoni menadžera estradnjaka zvone, organizatori se raspituju za cijene. No, tek rijetki znaju gdje će provesti Silvestrovo.

Pjevač Jole Čagalj već je dogovorio angažman.

“Za sada imam potvrđen nastup u novogodišnjoj noći u Vodicama. Vodice su inače poznate po tradicionalnim feštama, eventima, tako da sam ja u jednom hotelu, a u susjednom moja kolegica i prijateljica Maja Šuput”, otkrio je Jole.

“Rijetka sam koja se može pohvaliti da ima prodanu i Novu godinu i reprizu”, otkriva Maja Šuput. I Jole i Maja pjevat će pred četristotinjak gostiju u hotelima.

“Moramo kontrolirati članove benda, moramo kontrolirati fotografe”, kaže Darko Bastić, direktor Hotela Vodice. U njegovom je hotelu cijepljeno 90 posto radnika, i to je, kaže, jedan od preduvjeta za zabavu. Pojašnjava kako nije još s ve rasprodano, ali je interes ogroman. “Očito su se ljudi zaželjeli dočeka, fešti, tuluma”, kaže.

Jelena Rozga objavila je na društvenoj mreži da će Novu godinu dočekati u Novom Sadu. U susjedstvu će pjevati Dino Merlin i Zdravko Čolić.

A buking za novogodišnju noć ide, čini se, kao da korone nema. “Neki od naših hotela su potpuno bukirani, rezervirani od stranih agencija. To znači da ćemo ostvariti još dodatna noćenja u 2021. godini”, kaže Tomislav Fain, predsjednik Udruge putničkih agencija.

Ovu godinu mnogi ispraćaju s mišlju: ne ponovila se i priželjkujući zdraviju novu godinu, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike