-0.1 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ugostitelji u strahu od obveznih COVID potvrda

Ugostitelji u strahu od obveznih COVID potvrda

Velike gubitke zbog pandemije COVID-a pretrpjeli su splitski ugostitelji. Nakon ljeta 2020., te protekle zime kada su bili zatvoreni, ova je sezona – za mnoge bolja nego rekordne 2019., no zbog porasta broja zaraženih i mogućeg uvođenja novih mjera – strahuju što će biti dalje.

Za vlasnika restorana Vicka Majića sezona je bila odlična – i drugi su splitski ugostitelji, kaže, više nego zadovoljni. A nisu se tomu nadali. Bolje je čak i od 2019. kaže.

Samo prošla je godina napravila “puno nereda” pa je nekolicina njegovih kolega trajno zatvorila. On je svoje radnike zadržao a spasili su ih – stranci željni putovanja.

– Turisti koji su bili zatvoreni su u ove godine imali veliku želju da dođu tu u Hrvatsku. Bili smo povoljna destinacija i odrazilo se na to cijelu našu situaciju, kaže Majić, vlasnik restorana i predsjednik Ceha ugostitelja, Udruženje obrtnika Split.

Nada se da je najgore iza nas, ali strahuje što će biti ove zime – bude li za ulazak u ugostiteljske objekte potrebna Covid potvrda.

– Iskreno, ne znamo šta da očekujemo, jer ne znamo hoće li bit donošenja nekakvih mjera s obzirom na situaciju i broj zaraženih. Nama će biti problem ako se donesu odluke o COVID potvrdama za ulazak u privatne institucije, restorane, kafiće i tako dalje. Mislim da bi nam to stvarno poremetilo posao i da bi to mogli to osjetiti svi ugostitelji, dodaje Vicko Majić.

U Splitu je registrirano više od 430 obrta koji nude hranu i piće. Da bi se ozbiljno bavili poslom, treba računati i na domaće goste. I raditi i zimi, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike