-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Gnjusan zločin: Talibani mladoj odbojkašici odrubili glavu, a zatim to objavili na...

Gnjusan zločin: Talibani mladoj odbojkašici odrubili glavu, a zatim to objavili na društvenim mrežama

Talibani su odrubili glavu mladoj odbojkaškoj igračici i sliku njene glave navodno objavili na društvenim mrežama.

Mahjabin Hakimi, zvijezda u usponu odbojkaškog kluba u Kabulu ubijena je ranije ovog mjeseca, rekao je njen trener za The Persian Independent, prenosi Daily Mail. Za smrt se doznalo tek sada jer su militanti zaprijetili njenoj obitelji da ne kažu nikom što se dogodilo.

Nakon što su se gnjusne fotografije navodno pojavile na društvenim mrežama, njen trener je odlučio progovoriti.

“Svi igrači u odbojkaškom klubu, sve ostale žene sportašice očajne su i u strahu. Svi su bili prisiljeni otići i preseliti se na nepoznata mjesta”, rekao je trener.

Djevojka je igrala odbojku prije nego su talibani preuzeli državu krajem kolovoza. Trener je rekao da je bila jedna od dvije djevojke koja nije uspjela pobjeći iz Afganistana.

No prema nekim tvrdnjama koje su se također pojavile na društvenim mrežama, Mahjabin je ubijena pod nejasnim okolnostima i tjedan dana prije dolaska talibana na vlast.

Vijest da joj je odrubljena glava prestrašila je ostale sportašice u zemlji.

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno da se bave sportom, da rade ili se obrazuju.

Afganistanska ženska odbojkaška reprezentacija moli od međunarodnih organizacija da ih izvuče iz zemlje, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike