6.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković uoči sastanka s Vučićem: Od ping-pong retorike nema koristi

Plenković uoči sastanka s Vučićem: Od ping-pong retorike nema koristi

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u Brdu kod Kranja, gdje se održava summit EU-zapadni Balkan, kako Hrvatska zagovara proširenje EU-a te da smatra kako su neke zemlje regije zaslužile da se otvore pristupni pregovori.

“Ono što je Hrvatskoj posebno bitno je da se nastavi proces pregovora, da se što prije otvore pregovori i sa Sj. Makedonijom i Albanijom, one su to zaslužile. Posebno nam je bitna i BiH u kojoj su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda. Očekujemo da političke stranke u toj zemlji na primjeren način primijene izborno zakonodavstvo prije sljedećih izbora”, govori premijer Hrvatske.

“Hrvatska je zagovornik proširenja i svoje iskustvo i puno uvjerenje da je to jedini pravi put za razvoj naših susjeda ćemo danas ovdje snažno ponoviti”, kaže.

Premijer kaže da nije predviđen sastanak sa Željkom Komšićem, ali da će se sastati sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

“Ping-pongom mogu se baviti s prijateljima. Od takve političke retorike nema ništa pozitivno, To nije moj stil i neću ni dalje”, kaže na pitanje o čemu će razgovarati s Vučićem.

Premijer dodaje i da će razgovarati o udžbenicima koji negiraju postojanje hrvatskog jezika te da će inzistirati na razgovoru o nestalima u Domovinskom ratu.

Što se tiče mogućeg sastanka s Komšićem kaže kako o Izbornom zakonu govore drugi akteri i da pregovori traju, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike