13.8 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Pravilo kadroviranja gradonačelnika Tomaševića: Sve suprotno od onog što smo obećavali

Pravilo kadroviranja gradonačelnika Tomaševića: Sve suprotno od onog što smo obećavali

Piše: Dr. Herman Vukušić

Čitam vijest o tome kako su iz uprave Zagrebačkog holdinga nakon tek nešto više od 100 dana otišli predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Skupština Holdinga, koju čine “sveta tri Kralja”, gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovo dvoje zamjenika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, na sjednici održanoj 04. listopada 2021, donijela je odluku o opozivu članova uprave Nikole Vukovića i Ante Samodola.

Na istoj sjednici donesena je odluka o promjeni funkcije člana uprave, te je za predsjednika uprave imenovan Ivan Novaković, do danas za javnost dosta anonimno ime.

Da podsjetimo, upravo su Vuković i Samodol bili Tomaševićev izbor, ljudi koje je unatoč predizbornim obećanjima postavio u upravu Holdinga bez natječaja, a sada ih se rješava preko noći, bez ikakova smislenog obrazloženja.
Kuloari bruje kako prava istina leži u činjenici da su Vuković i Samodol u svojem radu bili blokirani od člana Nadzornog odbora, Ratka Bajakića, jednog od Tomaševićevih prvoboraca iz Možemo!

Bajakić je, kako pišu neki mediji, želio više utjecaja na upravljanje i donošenje odluka iako za to nema ovlasti, pa je Tomašević odlučio da Vuković i Samodol moraju otići premda su se opetovano žalili da im je od strane Bajakića rad blokiran i da ne mogu donositi odluke.

Ovo je situacija bez presedana u povijesti Grada Zagreba i samo još jedan dokaz pravog naličja i nesposobnosti Tomislava Tomaševića i njegove političke sekte Možemo!

Ako ste zaboravili, Tomašević je na početku kampanje “žalio” ostale kandidate za gradonačelnika jer oni moraju “biflati” probleme Grada Zagreba koje on ima u malom prstu.

Od kada je postao gradonačelnik sve to svoje “znanje” Tomašević je pretočio u vapaje i apele za strpljenje građana Zagreba te nemušta i nedemokratska kadrovska rješenja.

Zamislite samo, dragi prijatelji, da je iste poteze vukao pokojni Milan Bandić, svi znamo da bi ga veći dio medija razapeo na sve strane svijeta osuđujući takvo upravljanje gradom.

I dok se pokojni Milan vjerojatno samozadovoljno smješka sa nebeskih visina, njegov nasljednik svakim danom sve više tone u glib licemjerja, gaženja vlastitih predizbornih obećanja i posvemašnje nesposobnosti za funkciju koju obnaša.

Najnovije

Još iz rubrike