6.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vulin: U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Milanović...

Vulin: U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Milanović spada u gluplje hrvatske političare

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da “Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare”.

“U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Kada je ne znajući da ga snimaju na sastanku s takozvanim braniteljima ponosno priznao svoje ustaške korijene, Milanović je dokazao da pripada prikrivenim sljedbenicima ustaškog pokreta. Ali, da spada i među gluplje hrvatske političare, Milanović je dokazao kada je 2015. godine pokušao zatvoriti granice prema Srbiji i potvrđuje to svaki dan kada napada Srbiju i Vučića”, navodi Vulin u priopćenju.

Milanović je ranije ocijenio da Srbija “nema jaku namjeru” da uđe u EU, te rekao da smatra preprekom to što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić “bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih”, piše N1.

Milanović je na Sveučilištu Columbia u SAD-u ustvrdio kako „Jugoistok Europe teži članstvu u EU, ali sve zemlje nisu dovoljno motivirane za ulazak u Uniju“. Pojasnio je kako je za Srbiju najteža stvar činjenica „što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih”.

Predsjednik Milanović smatra da Srbija „nema snažnu namjeru“ ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija , kako je kazao, „snažno trude i bore“. Konstatirao je kako je Crna Gora najbliže ulasku u EU s 33 otvorena poglavlja.

Vulin: U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Milanović spada u gluplje hrvatske političare

Vučić: Milanović je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika. Na njegove niske i plitke uvrede neću odgovarati uvredama

Najnovije

Još iz rubrike