17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vučić: Milanović je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika....

Vučić: Milanović je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika. Na njegove niske i plitke uvrede neću odgovarati uvredama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi uvredama odgovarati na izjave predsjednika Zorana Milanovića o njemu. Vučić je poručio da poštuje hrvatsku državu, ali sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji.

Vučić je ocijenio da Milanoviću smeta to što će Srbija ove godine prestići Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a, i to za 300 do 600 milijuna eura razlike.

„A nekada su imali 15 milijardi eura prednosti u odnosu na Srbiju“, kazao je Vučić i poručio da na Milanovićeve „niske i plitke uvrede“ neće odgovarati uvredama, već pokazivanjem poštovanja prema hrvatskoj državi, ali sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji.

„Ali da ga vrijeđam (Milanovića) ne pada mi ni na pamet, on je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika, tako da ja taj narod da vrijeđam ne pada mi ni na pamet“, rekao je Vučić.

Za razliku od predsjednika Srbije, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin nije se suzdržao od uvreda i u priopćenju je ocijenio da Milanović „spada u gluplje hrvatske političare“, piše N1.

Milanović je na Sveučilištu Columbia u SAD-u ustvrdio kako „Jugoistok Europe teži članstvu u EU, ali sve zemlje nisu dovoljno motivirane za ulazak u Uniju“. Pojasnio je kako je za Srbiju najteža stvar činjenica „što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih”.

Predsjednik Milanović smatra da Srbija „nema snažnu namjeru“ ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija , kako je kazao, „snažno trude i bore“. Konstatirao je kako je Crna Gora najbliže ulasku u EU s 33 otvorena poglavlja.

Milanović u SAD-u: Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih

Vulin: U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Milanović spada u gluplje hrvatske političare

Najnovije

Još iz rubrike