13.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Anušić o Penavi: Domovinski pokret nije ugrozio HDZ na istoku ni kada...

Anušić o Penavi: Domovinski pokret nije ugrozio HDZ na istoku ni kada su bili najjači

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u Dnevniku N1 televizije razgovarao je s Ivom Puljić-Šego s N1.

Bivši HDZ-ovac Ivan Penava jučer se učlanio u Domovinski pokret, a danas je najavio kandidaturu za predsjednika stranke. Njegov potez komentirao je župan Anušić.

“Stranka sa nekih 18-19 posto potpore završila na ispod pet posto potpore. To je ozbiljan pad i ozbiljan posao za budućeg predsjednika, tko god on bio. Mislim da ga čeka ozbiljan posao. Rehabilitirati stranku s tolikim padom, vratiti na one postavke neće mu zasigurno biti jednostavno, ali to je u ovom trenutku problem DP-a i budućeg predsjednika stranke”, rekao je.

Komentirao je i može li Domovinski pokret s Penavom na čelu ugroziti HDZ u Slavoniji.

“Kad je situacija bila ok u DP-u, kad su bili kompaktni i jaku potporu javnosti, tada su imali oko 20 posto i nisu uspjeli ugroziti niti jednu županiju na istoku Hrvatske, niti jednu općinu i niti jedan grad osim Vukovara kojeg su imali prije nego što je Penava bio u DP-u”, kazao je Anušić, dodajući da DP neće moći ugroziti poziciju HDZ-a u Slavoniji, osobito nakon raskola u stranci.

“Penavu čeka ozbiljan posao”

“Kad predsjednik stranke ode, onda to nije jednostavan problem za riješiti i mislim da ne može ugroziti HDZ na istoku Hrvatske jer nisu to uspjeli ni kada su bili najjači.”

“Penavu čeka ozbiljan posao”, dodao je.

Anušić je istaknuo da DP sad ima dovoljno vremena do sljedećih izbora da se konsolidiraju te da će se tek tada vidjeti njihova snaga.

“Na njemu je da se, ako bude izabran za predsjednika, profilira kao nacionalni, regionalni ili lokalni političar”, kazao je o Penavi, prenosi N1.

Plenković o Penavi u DP-u: Svako dobro mu želim. Neka HDZ-ovaca

Penava objavio kandidaturu za šefa Domovinskog pokreta: Mislim da je Škoro pogriješio s Kolindom Grabar Kitarović

Najnovije

Još iz rubrike