13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bulj: Stožer je preuzeo ulogu upravljanja državom, ovo je diktatura

Bulj: Stožer je preuzeo ulogu upravljanja državom, ovo je diktatura

Na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja, načelnik Stožera civilne zaštite grada Sinja potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski. Miro Bulj o toj je odluci govorio u programu N1.

Bulj kaže da će njegov prijedlog o nenošenju maski u školama uroditi plodom zato što je nošenje – besmisleno. “Roditelji me često zovu, kažu da se djeca igraju zajedno i jedu zajedno, da maskice padaju po podu i nečiste su. Ukidanje nošenja maski je naša preporuka, a ravnatelji imaju nadležnost”, rekao je.

Određene mjere trebamo poštivati, kaže Bulj, no ovo s djecom je besmisleno: “Trebamo im dozvoliti da slobodno dišu. Postoje drugi načini kako se mjere mogu provoditi. Ovo je moj prijedlog koji je uvažio Civilni stožer grada Sinja, a koliko oni pošitvaju lokalne stožere, najbolje bi ih bilo ukinuti”, navodi Bulj i dodaje:

“Stožer je preuzeo ulogu upravljanja državom. Ovo je diktatura. Stožer je najveći krivac širenja zaraze, znamo što je bilo na Pelješcu.”

Navodi da su mu neki epidemiolozi rekli da su maske besmislene. “Možemo to čuti i u javnosti, možemo čuti Lauca, možemo čuti mnoge ljude”, naveo je sinjski gradonačenik, koji je i dio Stožera grada Sinja.

Najnovije

Još iz rubrike