21 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vrag nigdar ne spi: Posavec je džogirao s prijateljem, previše pričao i...

Vrag nigdar ne spi: Posavec je džogirao s prijateljem, previše pričao i upao u mjere, a i Kovač je pao također slučajno

Prema neslužbenim informacijama Nove TV, župan Matija Posavec je upao pod mjere USKOK-a zapravo slučajno.

Posavec je, navodno, u slobodno vrijeme džogirao s prijateljem koji je bio pod mjerama istražitelja. Prisluškujući razgovore njih dvojice posumnjali su da se i župan bavi nekim nezakonitim radnjama, pa su zatražili (i dobili) sudski nalog da i njega stave pod mjere.

Posavcu su ozvučili ured, pa su, između ostalog, snimili tonski zapis primopredaje 10.000 kuna mita koje je Josip Kobal navodno predao za još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međumurske županije.

Na sličan način, tvrde izvori Dnevnika Nove TV, pao je i Kovač za kojeg su dokazi također pribavljeni prisluškivanjem.

Izmislio prijeteće poruke, zbog njih i zaplakao

A njegova priča je daleko bizarnija. Prema neslužbenim informacijama, Kovač je poželio otkriti tko je osoba koja ga kritizira putem jedne internetske stranice. Da bi mu u tome pomogao prijatelj policajac, inscenirali su prijeteće poruke kako bi policija mogla istražiti tko to Kovaču prijeti.

Zanimljiv je detalj svakako da je Kovač te očito lažne prijetnje javno predstavio na konferenciji za novinare, a tik do njega nalazio se i predsjednik njegove stranke Peđa Grbin koji mu je došao dati podršku. Kovač je tom prilikom pred novinarima čak i zaplakao, a zbog straha za njegovu sigurnost jedno mu je vrijeme bila dodijeljena i policijska zaštita, piše Nova TV.

Posavec pao i zbog zapošljavanja referentica: Izmišljali radna mjesta i unaprijed im dostavljali pitanja

VIDEO Detalji akcije kojom je obuhvaćen SDP-ov zastupnik: Kovač je plakao, a Grbin ga tješio…

Najnovije

Još iz rubrike