17.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Velika akcija USKOK-a u Međimurju: Uhićeno šest osoba, među njima i župan...

Velika akcija USKOK-a u Međimurju: Uhićeno šest osoba, među njima i župan Matija Posavec, pod istragom SDP-ov saborski zastupnik

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list uhićeno je više osoba među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec.

Također, istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita, piše Jutarnji list.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je Media Servisu da je u akciji uhićenja u Međimurju obuhvaćeno šest osoba. Prema neslužbenim informacijama, Posavec je uhićen u istrazi zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 kuna, piše 24sata.

Kako doznaje Index, Posavca se tereti za primanje mita za zapošljavanje. Dugo je bio pod mjerama. Kako neslužbeno doznaju, sumnjiči ga se da je primio mito od čovjeka na visokoj funkciji u Županijskoj upravi za ceste.

Šef MIP-a o ukidanju imuniteta

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Jankovics, za N1 je komentirao situaciju.

“Informacija najvažnija je da je sjednica MIP-a danas u 15 sati. Dobili smo materijal, traži se za kolegu Kovača odobrenje Sabora za vođenje kaznenog postupka te za lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. Na teret mu se stavlja trgovina utjecajem”, rekao je Jankovics, dodavši da će on podržati taj zahtjev i glasati za skidanje imuniteta Kovaču.

“Ovaj mandat je počeo sa skidanjem imuniteta i pritvora za tada dva zastupnika. Ovo je intenzivnih godinu dana, za koje nismo ni zamislili da će tako izgledati”, rekao je Jankovics.

Najnovije

Još iz rubrike