10.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Što čeka Hrvatsku, a što ''dosadnu'' Rusiju: Jedan detalj je vrlo važan,...

Što čeka Hrvatsku, a što ”dosadnu” Rusiju: Jedan detalj je vrlo važan, a mogao bi odlučiti

U kvalifikacijskoj skupini H nakon šest odigranih kola Hrvatska i Rusija izjednačene su na vrhu s 13 bodova. Vatreni su s uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije opet zasjeli na prvo mjesto zbog bolje gol-razlike koja je ključna za odlučivanje o boljem u slučaju istog broja bodova.

A ta ”dosadna” Rusija i dalje prati Hrvatsku u stopu i s 13 bodova ne dopušta odvajanje. No nadamo se kako bi do njega moglo doći već sljedećeg mjeseca. Podsjetimo, samo prvo mjesto vodi direktno u Katar i to je prvi i osnovni cilj. Drugo mjesto vodi u dodatne kvalifikacije koje će igrati deset drugoplasiranih momčadi te dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu probile na prva dva mjesta kroz kvalifikacije.

Pogledajmo što čeka Hrvate i Ruse do kraja kvalifikacija. Za početak, spomenimo kako je i Slovačka dalje u igri, no čekaju ih teška gostovanja kod Rusije i Hrvatske tako da nemaju prevelikih šansi za prvo mjesto.

Rusi već u prvom sljedećem susretu dočekuju Slovake koji su ih pobijedili u prvoj utakmici. Tu će ili otpasti Slovaci ili će pomrsiti račune Rusiji u borbi za prvo mjesto s Hrvatskom. Vatreni pak gostuju na Cipru i bilo kakav kiks je nezamisliv.

Rusi tri dana kasnije idu na gostovanje u Sloveniju za koje se nadamo kako će im biti teško, dok u Osijeku 11. listopada Hrvatska dočekuje Slovačku.

I onda ostaje sami kraj kvalifikacija u studenom gdje Hrvatska prvo putuje na Maltu, a onda u posljednjem kolu na Poljudu dočekuje Rusiju. Nadamo se kako ćemo do te utakmice imati koji bod više od Rusa, a treba misliti i na gol-razliku u utakmicama na Cipru i Malti.

Vatreni su primili tek jedan jedini gol u šest utakmica, a zabili osam. Rusi pak imaju gol-razliku 10:4.

Do međusobnog ogleda u Splitu 14. studenog Vatreni najteži posao imaju protiv Slovačke na svom terenu, dok Rusi igraju i protiv Slovaka i protiv Slovenaca. Nadajmo se kako će se ovaj raspored pokazati sretnijim za Vatrene, o drugom mjestu još nećemo razmišljati, piše Gol.hr

Raspored skupine H

8. listopada

Cipar – Hrvatska
Rusija – Slovačka
Malta – Slovenija

11. listopada

Hrvatska – Slovačka
Slovenija – Rusija
Cipar – Malta

11. studenog

Malta – Hrvatska
Rusija – Cipar
Slovačka – Slovenija

14. studenog

Hrvatska – Rusija
Malta – Slovačka
Slovenija – Cipar

Najnovije

Još iz rubrike