22.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Đukanović: Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi...

VIDEO Đukanović: Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC-u kao udarnoj šaki velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da bi “samo čovjek bez dostojanstva” sebi dopustio da “helikopterskim desantom na crnogorsku prijestolnicu i pod zaštitom pancirskih deka bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog”.

Obraćanje Đukanovića vijesti.me prenose integralno

“Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj povijesti crnogorske države, i jednako tako u povijesti ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prijestolnici, Vlada Crne Gore je osigurala nasilno ustoličenje mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore. Samo čovjek bez dostojanstva bi sebi dopustio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prijestolnicu i pod zaštitom pancirskih deka bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u povijesti Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nisu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost prijestolnice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa sigurnosti Crne Gore.

Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC-u kao udarnoj šaki velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj prijestolnici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon ustoličenja i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestolnom gradu”, navodi se u obraćanju Đukanovića.

Ustoličen mitropolit Joanikije dok je na Cetinju vladalo gotovo ratno stanje: U žestokim sukobima policije i prosvjednika ozlijeđeno nekoliko osoba. Situacija se smiruje, oglasio se Vučić

Najnovije

Još iz rubrike