21 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Rjeđe perite kosu, pazite na količinu šampona i regeneratora... Isprobajte savjete s...

Rjeđe perite kosu, pazite na količinu šampona i regeneratora… Isprobajte savjete s kojima će se kosa manje mastiti

Osjećaj čiste kose je odličan, no zasigurno ste se barem jednom pronašli situaciji da već nekoliko sati nakon pranja, imate osjećaj da se ona počne mastiti. Vrlo vjerojatno nešto radite pogrešno, a frizerski stručnjaci za Glamour su ispričali nekoliko savjeta s kojima će kosa biti zdravija i manje se mastiti.

1. Pažljivo odaberite šampon i regenerator

Stručnjaci savjetuju da preskočite proizvode koji na sebi sadrže natpise poput “za suhu i oštećenu kosu”, “zaglađuje kosu i daje joj sjaj” jer takvi proizvodi stvaraju dodatan sloj na kosi, koji je inače poželjan, no ne u situacijama kad se borite s masnom kosom jer će taj sloj potaknuti dodatno lučenje ulja, a kosa će izgledati još masnije.

2. Pazite na prehranu

Ono što jedemo odražava se i na našu kosu, a stručnjaci su za Glamour savjetovali izbjegavanje namirnica s visokim udjelom ulja i masti te pojačan dnevni unos voća i povrća.

3. Odaberite dobar “čistač” za kosu

Ako se borite s masnom kosom, frizeri vjeruju kako se problem može nalaziti u masnom vlasištu, a ne samoj kosi. U tome će pomoći šamponi koji je dubinski čiste i pomažu ukloniti dodatni sebum koji se izlučuje. Najbolje ga je koristiti na tjednoj bazi uz šampon koji i inače koristite, a dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i proizvod za učvršćivanje kose koji će pomoći i vlasište održati zdravim.

4. Pripazite kako nanosite regenerator

Ako regenerator potrošite brže od šampona za kosu, nešto ne radite dobro. Regenerator bi se trebao koristiti samo na vrhovima kose, a ako imate obojenu kosu, možete ga koristiti i po dužini kako bi je lakše raščešljali. Što ga nanosite bliže korijenu, to će se kosa prije zamastiti.

5. Važna je količina šampona koju koristite

Pri pranju kose, stručnjaci tvrde da je važno koristiti pravilnu količinu šampona jer on na kosi može biti pretežak i brže je zamastiti. Dovoljno je nanijeti šampona u veličini manje kovanice, a frizeri preporučuju i dva šamponiranja, odnosno ispiranja kose. Također, voda ne bi trebala biti pretopla jer vruća voda može ukloniti prirodna ulja s vlasišta pa će kosa postati masna, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike