0.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Višegodišnje obiteljske razmirice tragično okončane: Glava mu je bila oblivena krvlju, a...

Višegodišnje obiteljske razmirice tragično okončane: Glava mu je bila oblivena krvlju, a lokve krvi curile su sa stuba

Višegodišnje obiteljske razmirice okončane su krvavom tragedijom u kojoj je jedan muškarac smrtno stradao, a njegov stariji brat uhićen zbog sumnje na ubojstvo.

Zločin se dogodio u križevačkom prigradskom naselju Gračini u nedjelju ujutro. Mještanin je oko 8 ujutro, prolazeći ulicom, primijetio mrtvo tijelo na ulaznom stubištu obiteljske kuće. Glava mu je bila oblivena krvlju, a lokve krvi curile su sa stuba. Odmah je nazvao hitnu pomoć, a ona je alarmirala policiju, koja je na ulazu u kuću zatekla beživotno tijelo Dade L. (48).

Pokraj njega bio je njegov stariji brat Siniša (50), kojeg policija, kako se neslužbeno doznaje, tereti za ubojstvo koje je, prema svemu sudeći, počinjeno hladnim oružjem. U kući bio i nepokretni otac U obiteljskoj kući bio je još i njihov nepokretni otac, koji se ovih dana sprema na preseljenje u dom za starije u okolici Križevaca.

Sinovi se više nisu htjeli ili nisu mogli brinuti o nemoćnom starcu. O tome što je prethodilo drami unutar četiri zida skromne seoske kuće bez fasade koja je završila krvavom tragedijom, zasad nema informacija. No kako se doznaje u razgovorima s mještanima šokiranih Gračina, braća su bila poznata po obiteljskom nasilju.

– U šoku smo, što da vam kažemo… To su nam susjedi. Čuli smo kako je hitnoj i policiji sve dojavio čovjek koji je jutros došao tamo po drva. Ma ne znamo uopće kako sve komentirati, strašno – rekao je jedan od susjeda. Drugi susjed navodi da su se dečki znali posvaditi. – Svađali su se bučno, svjedočili smo tome, ali ništa posebno. Što se događalo unutar njihova četiri zida, to znaju samo oni – kaže.

Očevidom na mjestu zločina rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Bjelovara, a osumnjičenik za ubojstvo priveden je u koprivničku Policijsku upravu. Očekuje ga prvo ispitivanje, odlazak pred istražnog suca i vjerojatno određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. Otac, nepokretan i u invalidskim kolicima, tako je u nedjelju ostao posve sam. Ima i kćer koja već dugo ne živi s njima i koja će se, po svemu sudeći, sada morati brinuti za oca.Ubijeni Dado, kako su jučer govorili mještani, nikad se nije oženio te je cijelo vrijeme živio s ocem i bratom.

Živjeli su skromno i uglavnom povučeno pa mještani Gračina nisu previše znali o njihovim obiteljskim (ne) prilikama. No braća su znala nasrnuti jedan na drugoga, grubo se posvaditi i vikati, svjedoči jedan od susjeda.

– Bez obzira na to, ovo ipak nitko od nas nije očekivao. Što se dogodilo među njima ovaj put, teško da ćemo ikad doznati – kaže on. Koprivnička se policija o događaju jučer prijepodne očitovala vrlo šturo, ne navodeći nikakve detalje tragedije u malom prigradskom naselju.

„Dana 29. kolovoza po zaprimljenoj dojavi u 8.11 sati u mjestu Gračani kod Križevaca izlaskom policijske ophodnje na mjesto događaja u kući je zatečeno mrtvo tijelo muškarca, kao i muškarca kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Na mjesto izlazi zamjenica županijske državne odvjetnice koja će rukovoditi očevidom“, naveli su kratko iz policije, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike