Milanović o epidemiji: Ove mjere same po sebi više nemaju nikakvog smisla

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kijevu je danas sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice stradanja civilnih žrtava iz Kijeva u Domovinskom ratu, prenosi N1.

Upitan što očekuje od skorašnjeg popisa stanovništva, Milanović je rekao da će on pokazati da nas je trenutno u zemlji manje nego prije 10 godina. “Hrvata ima koliko ima, ima četiri milijuna ili više, zajedno s našim sunarodnjacima koji ne žive u Hrvatskoj i to je broj gledan iz perspektive prije 20 godina mali, a prije 100 godina, ogroman”, rekao je Milanović.

Što se tiče imenovanja veleposlanika, Milanović je rekao da u tome izravno ne sudjeluje, ali “koliko me informiraju nešto se radi”.

Govoreći o imenovanju suca Dobronića za šefa Vrhovnog suda, Milanović je kazao: “Ja sam svoje rekao, a o njemu govori njegov rad.”

Predsjednik je govorio i o epidemiološkim mjerama. “Ja bih to radio onako kako je to radila Švedska otpočetka. Švedska si to može priuštiti, mi očito ne. Ove mjere same po sebi više nemaju nikakvog smisla, osim ako nije ugrožen zdravstveni sustav i jedinice intenzivne mjere. Koliko vidim, nisu. Ljudi koji se nisu cijepili izloženi su riziku, molim vas, cijepite se. Rizik za one koji su se cijepili, praktički ne postoji”, rekao je Milanović.

“Ako se nešto radikalno promijeni, imamo potpuno novu situaciju, imamo novi virus, ali to sad nije tako. Cijepite se, cijepite se, cijepite se”, rekao je Milanović.

S Tonyjem Blairom se sastao jučer, ali o tome nije pisao, rekao je predsjednik.

“On je jedan od najvećih likova modernog doba. Njegov pogled na imigrantsku politiku u Velikoj Britaniji je i dalje isti, a kritičari govore da je to jedan od razloga što je Britanija izašla iz Europske unije. Neka mi ne zamjeri, ali ova vrsta njegovog angažmana Hrvatskoj više ne treba. To treba Srbiji i drugim državama, ali Hrvatskoj više ne treba”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Share This Article