-0.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hajdaš Dončić: SDP kreće s 10 političkih tema za bolje sutra

Hajdaš Dončić: SDP kreće s 10 političkih tema za bolje sutra

SDP početkom rujna kreće, kao što su i najavljivali, s 10 velikih političkih tema koje su važne za bolje sutra Hrvatske, rekao je u emisiji Studio 4, Siniša Hajdaš Dončić saborski zastupnik SDP-a.

– Prvi vikend u 9. mjesecu imamo savjetovanje na temu regionalne i lokalne samouprave. Kako poboljšati njihovu učinkovitost i kako doći do smanjivanja broja općina i županija, kako bi Hrvatska bila funkcionalnija, kazao je.

Hajdaš Dončić je istaknuo da ono što se ticalo preustroja unutar SDP-a je odlukom predsjedništva za njih završilo. Kako kaže, Klub će normalno funkcionirati u Saboru.

Osvrnuo se na izjavu saborske zastupnice Sandre Benčić koja je rekla da bi neki SDP-ovci u Saboru mogli podržati HDZ-ovu većinu te rekao kako je to netočno, a i da četvero saborskih zastupnika koji više nisu u SDP-u to neće napraviti zato što bi to za njih bilo političko samoubojstvo.

Na pitanje slaže li se s politikom čišćenja i izbacivanja članova iz stranke te raspuštanja ogranaka koje provodi aktualni predsjednik, Hajdaš Dončić je rekao kako su se neke stvari morale riješiti u pojedinim ograncima.

– To nije ništa epohalno. To je reevidencija članstva koje imamo od 90-ih. Reevidencija nije čišćenje. Mi samo želimo imati čistu bazu podataka. Želimo da javnost vidi da prvo rješavamo probleme kod sebe.

Na pitanje kako komentira poteze nove zagrebačke gradske uprave, odgovorio je kako je prošlo premalo vremena da bi se vidjelo.

– Ono što platforma Možemo i SDP pokušavaju preokrenuti u Zagrebu je sukladno njihovim programima. No, ponavljam da je prošlo premalo vremena da se da ocjena sadašnjem gradonačelniku, istaknuo je.

Hajdaš Dončić naglašava kako je SDP-u cilj da se na najmanjoj mikrorazini dobije dobra organizacija gdje su si svi politički prijatelji i gdje nema preveliki broj unutarstranačkih kandidata za iste funkcije. To je u Krapinsko-zagorskoj županiji primijenjeno od 2009. godine, gdje se kroz razgovor i konsenzus dogovara tko su najbolji kandidati za glavni odbor, gradonačelnike i načelnike.

– Da sam htio biti predsjednik SDP-a kandidirao bih se. Dao sam punu podršku Peđi Grbinu i s njim provodim ovaj politički ciklus, rekao je.

Najnovije

Još iz rubrike