-0.7 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Afganistan: Posljednja (nažalost ne i zadnja) "uspješnica" Joea Bidena

Afganistan: Posljednja (nažalost ne i zadnja) “uspješnica” Joea Bidena

Piše: Dr. Herman Vukušić

Amerika se polako budi.

Čak i liberalno-fanatični CNN čiji su komentatori ronili suze u noći Bidenove “pobjede” nad Trumpom više ne može skrivati činjenicu da je na čelu SAD-a potpuno nekompetentna osoba koja, vojnim rječnikom, nema “situacijsku kontrolu”.

Od svojeg dolaska na mjesto 46. predsjednika SAD-a Biden niže gaf za gafom, a iz ormara mu sve brže cure kosturi koje su njegovi prijatelji iz Big Tech kompanija gurali pod tepih za vrijeme predsjedničke kampanje.

Izguglajte samo ime Bidenova sina, Huntera Bidena, pa ćete se osobno uvjeriti u razmjere konspiracije prikrivanja tamnih činjenica vezanih uz Joea Bidena i njegovu obitelj dok je trajala kampanja.

U kratkom dosadašnjem Bidenovom mandatu SAD već ima kaos na južnoj granici sa Meksikom, a zahvaljujući njegovoj “woke” politici i toleranciji spram uličnog terorizma (da, mislim na BLM) neki su gradovi u Americi (poput Chicaga) po nasilju prestigli i najnerazvijenije zemlje trećeg svijeta.

Za cijelo to vrijeme, Joe Bidenu je izgleda primarni cilj bio postati šampion LGBTQ+ zajednice, pa se i pohvalio kako u njegovoj adminstraciji ima skoro 18 posto pripadnika iste.

A onda je na red došao ingeniozni Bidenov plan povlačenja američkih trupa iz Afganistana.

Bez da je jednim telefonskim pozivom obavijestio svoje njemačke, engleske i australske saveznike, Biden je zatvorio najsuvremeniju i najsigurniju aviobazu ne samo u Afganistanu, već na svijetu, onu u Bagramu i gotovo cijeli kontigent američkih vojnika iz Afganistana poslao kući.

I ostavio na tisuće američkih državljana i njihovih afganistanskih saveznika na milost i nemilost Talibanima.
Da Joe Biden ima problema sa koncentracijom i pamćenjem danas je već jasno cijelom svijetu, ali razina odcijepljenosti od realnosti koju demonstrira njegova cijela administracija postaje zastrašujuća.

Tako je na press konferenciji od prije dva dana glasnogovornica Bijele Kuće, Jane Psaki, kritizirala novinare koji su je pitali negira li ona da su američki državljani još uvijek “zarobljeni” (stranded) u Afganistanu.

Tipično leftardski s njezine strane: kada ti ne odgovaraju argumenti ti difamiraj protivnika zbog rječnika koji upotrebljava.

Valjda je trebalo reći da su “američki državljani privremeno onemogućeni vratiti se u SAD zbog “kulturološko-religijsko-socijalnih promjena koje se trenutno zbivaju u Afganistanu”.

Ako ste zaboravili, jedan od glavnih tvoraca ovih “kulturoloških promjena” u Afganistanu je i talibanski vođa Khairullah Khairkhw, kojeg su iz zatvora u Gantanamu 2014. godine pustili na slobodu, gle čuda, upravo Barack Obama i Joe Biden !!!

Kako bilo da bilo, maske padaju sve brže i Joe Biden s cijelom svojom ekipom pokazuje svoje pravo nekompetentno i smeteno lice, apsolutno nedostatno za funkciju koju obnaša.

Neki od nas davno su pisali o tome kako je on velika podvala liberalno-globalne elite, a meni osobno velika je satisfakcija posvemašnja sadašnja šutnja svih hrvatskih lijevih “analitičara” koji su prije predsjedničkih izbora u SAD-u Bidena predstavljali kao spasitelja moderne demokracije.

Ljudska drama i tragedija u Afganistanu traju i dalje, trajat će još sam Bog zna koliko, ali, nažalost, nekako ne vjerujem da je to posljednje što će nam Joe Biden još priuštiti za svojeg mandata…..

Najnovije

Još iz rubrike