14.5 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Thompsonov dom: U ponedjeljak u podne će pokrenuti kotače pravde nakon čega...

Thompsonov dom: U ponedjeljak u podne će pokrenuti kotače pravde nakon čega će se mnogi zamisliti

Piše: Davorin Karačić

Kad već nisu uspjeli uvjeriti javnost da su koncerti Marka Perkovića Thompsona izvor infekcije corona virusom, ponajviše jer su su se u isto vrijeme održavali i koncerti drugih izvođača, često i onih koji imaju “prihvatljiv” svjetonazorsko politički izričaj, a kojima to medijski jurišnici nisu nimalo zamjerali, što je u konačnici i primijećeno, lijeva medijska u zadnjih par dana udara na drugome frontu.

Sad im je zanimljiva i imovinsko pravna situacija odnosno prijepori koje Marko ima s nekim susjedima na mjestu gdje živi a što su jurišnici medijske opsjene pokušali iskoristiti, a što su medijski jurišnici lijeve provenijencije pokušali prikazati kao posezanje Marka nad tuđim, iako je situacija u potpunosti suprotna.

Do sada objavljeni članci mainstream mahom pokazuju visoku razinu netrpeljivost prema Marku, znamo i zašto, i još veću razinu pravnog neznanja u kojemu se izvjestitelji poslovično guše, prilagođujući svoje neznanje i nedobronamjernost razini prosječnog pratitelja mainstream, čitaj lijevih medija, poprilično zlobnog i intelektualno nezahtjevnog.

Od poslovičnog neznanja i zlobe gori su jedino pokušaji da se protupravno ponašanje pojedinih izvjestitelja prikaže kao nešto normalno i uobičajeno iako je razina izražene argumentacije pri takvim pokušajima na nižim granama od argumentacije prosječnog kokuza koji ispred dućana slamčari za cugu te koji nakon četvrtog piva počinje dijelit savjete kako se vodi nogometna reprezentacija.

Ipak, ponedjeljak u podne će pokrenuti kotače pravde nakon čega će se mnogi zamisliti, čupajući kosu zašto su određene stvari radili te pogotovo, zašto su takve stvari pokušavali neinteligentno opravdati, zakopavajući se sve više u blato vlastitih zabluda i naravno, odgovornosti.

Raznorazna palamuđenja o tome tko je čega vlasnik, nemaju nikakvog utjecaja na pojam doma, ustavne kategorije, koja je zaštićena i Kaznenim zakonom, a u što će se određene individue, koje same sebe vide u puno većoj veličini i pameti nego što to u stvarnosti jesu, i uvjeriti.

Kad osobe koje od nekog znanja posjeduju jedino znanje pisanja i čitanja, počnu tumačiti pravne pojmove, to najčešće završi loše po njih ali da im srce ipak bude na mjestu otkriti ću im i jednu tajnu.

Vlasništvo nekretnine se dokazuje upisom u zemljišnu knjigu a vidi vraga, Marko Perković je upisan u zemljišnu knjigu, kao vlasnik nekretnine po kojoj je netko hodao kao da se radi o vlastitoj djedovini.

I da, pojam vlasništva nema utjecaja na pojam doma, jer ne mora prostor koji se smatra domom, biti u vlasništvu onoga čiji je dom.

U suprotnom, svatko tko živi u unajmljenom prostoru, stanu ili kući, morao bi tako izraženoj logici pravnih dibidusa trpiti, svačiji neovlašteni ulazak u prostor doma.

U svakom slučaju jedva čekam ponedjeljak, pa ako se netko potrudi i malo prouči pojmove stvarne i mjesne nadležnosti, možda se u prolazu i sretnemo.

Stanari koje pjevač tuži: Thompsonu je poništena legalizacija, prešao je na naš ravni krov i okupirao zajedničku terasu; Pjevač tvrdi suprotno

Najnovije

Još iz rubrike