29.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vučemilović ne odustaje, poručio Medvedu: Sve ću objaviti! Tjerali su zeca, ali,...

Vučemilović ne odustaje, poručio Medvedu: Sve ću objaviti! Tjerali su zeca, ali, kao što je netko rekao, sada će istjerati King Konga

Nakon Ministarstva hrvatskih branitelja, jučer su dvije braniteljske udruge osudile istup čelnik veterana Tigrova Ilije Vučemilovića koji je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama čuje se čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović koji je optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima, tvrdeći da se predstavnike branitelja na sastanak zove kao korisne budale kako bi samo potvrdili kninski protokol oko kojeg su se unaprijed dogovorili političari.

A Ilija Vučemilović najavljuje da to nije kraj.

On, naime, rekao je jučer za Novi list, posjeduje i snimke nekih ranijih razgovora s Medvedom, uglavnom u vezi s prijedlogom zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, i njih također namjerava postupno puštati u javnosti.

“Neka mi odgovore stručnjaci kako sam to ja u četvrtak tajno sam sebe snimio. Na snimci se, osim mene, čuju isključivo oni koji su mi upadali u riječ, nitko drugi. Nadalje, bila su i naša tri sastanka u Ministarstvu na kojima se od nas tražilo da damo svoje sugestije o zakonu o civilnim stradalnicima. Svaki put sam prije izlaganja rekao da ja to snimam kako bi se naknadno izbjeglo bilo kakve nejasnoće. Sve ću to objaviti i to zato što su nas lagali i prevarili. Ništa od onoga što smo predlagali nije prihvaćeno”, kazao je Vučemilović i dodao:

“Do jučer smo ovakvu politiku proglašavali veleizdajničkom, a danas se tvrdi da je to domoljubno i dobro za Hrvatsku. Za mene je taj zakon jednako štetan kao i prije šest godina. Tada je on tek bio u pripremi, nismo ni znali točno što bi u njemu trebalo biti, ali mi smo ga zaustavili. Stranka koja ga je radila, SDP, danas hvali zakon koji je donio Sabor kao poboljšanu verziju njihovog zakona. Tko je to onda, pitam se, izmanipuliran, licemjeran i prodana duša. Tjerali su zeca, ali, kao što je netko rekao, sada će istjerati King Konga. Sve ću objaviti”, poručuje Vučemilović.

Kaže da je on prije šest godina nalijepio tamo ploču Ministarstvo hrvatskih branitelja.

“Drago mi je da se i danas tako zovu. No, mene sada svrstavaju u unutarnjeg neprijatelja, kao da smo opet u vremenu komunizma. Optužili su me da su me neki izmanipulirali i poslali u tajnu misiju, ne znam samo koji su to. Kad sam prije šest godina objavio snimku, nitko mi od njih nije prigovorio da sam izmanipuliran i pitao me za koga radim”, kazao je Vučemilović, piše RTL.

Dr. Vukušić: Što je sve “veleizdajnik” Medved uspio sprovesti unatoč jasnim signalima iz Bruxellesa

Snimka burnog sastanka ministra Medveda s braniteljima! Suborac ga optužio za – veleizdaju države

Najnovije

Još iz rubrike