Od ponoći stižu nove mjere, dvije su promjene koje se tiču autoškola i koncerata

Danas u pomoć istječu aktualne epidemiološke mjere koje je Stožer propisao do 15. srpnja no sve će se mjere produljiti za još 15 dana uz dvije manje promjene.

Prva se promjena odnosi na uvođenje covid-potvrda za autoškole, a drugom se definira kakve mjere mogu biti propisane za profesionalne umjetničke izvedbe i programe. Autoškole tako mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne covid-potvrde, piše Index.

Oni s covid-potvrdama moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, a na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Što se profesionalnih umjetničkih izvedba i programa, kinoprojekcija i izložba u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima za te događaje, ako lokalni stožeri ne donesu strože odluke, primjenjuju one koje vrijede na nacionalnoj razini.

Primorsko-goranska županija je uvela covid-potvrde za sva događanja iznad 20 ljudi, a ranije je sve manifestacije na kojima se ne provjeravaju covid-potvrde obustavila Zadarska županija, no ovom će se odlukom Stožera profesionalne umjetničke izvedbe na kojima je prisutno do 100 osoba moći odvijati bez covid-potvrda, prenosi RTL.

Share This Article