18.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Franković zaprijetio brutalnom kaznom ugostiteljima koji ne poštuju mjere: Ne ubijajte kravu...

Franković zaprijetio brutalnom kaznom ugostiteljima koji ne poštuju mjere: Ne ubijajte kravu zbog šnicela

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković oglasio se na svom Facebook profilu komentiravši stanje vezano uz koronavirus i sezonu koja traje. Svojim građanima uputio je apel kako je broj novozaraženih ovog tjedna porastao.

Spomenuo je i novi punkt za cijepljenje, te najavio provođenje strožih mjera kontrole pridržavanja epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ-a. Pozvao je i sve da se cijepe. Njegova objava prenosi se u cijelosti:

“Korona ili sezona – ne može oboje! Poštovani sugrađani, danas je čak 13 ljudi iz Grada pozitivno na korona virus. Ukupan broj zaraženih na području grada Dubrovniku je 58 osoba. Podsjetit ću, prije nešto više od tjedan dana imali smo ukupno dvije zaražene osobe.

Nakon izvrsnog odaziva na cijepljenje prije tjedan dana sutra, zbog visokih temperatura punkt za cijepljenje bit će na novoj lokaciji u studentskom domu. Parking osiguran, puno hlada i klimatiziran prostor. Ovim putem Vas molim da svi VI koji se možete cijepiti to i napravite. Ujedno, najavljujem provođenje strožih mjera kontrole pridržavanja epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ-a. Naime, od ukupnog broja zaraženih osoba 58, značajan broj njih se zarazio u jednom ugostiteljskom objektu koji je imao živu muziku. Ponovno apeliram na ugostitelje da, što bi naši stari rekli ‘ne ubijajte kravu zbog šnicela’. Iskrivljenim podacima pojedinaca svi smo ugroženi. Nećemo tako nešto više tolerirati, tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana”, napisao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike