28.6 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne VIDEO Hodak objašnjava političke fenomene: Hrvati su fantastični poltroni

VIDEO Hodak objašnjava političke fenomene: Hrvati su fantastični poltroni

Gost u Podcastu Velebit bio je odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak.

Je li nedavno uhićenje sudaca početak sređivanja stanja u hrvatskom pravosuđu? Može li Zdravko Mamić imati koristi, npr. biti oslobođen, ako se uhićenim sucima Osječkog suda dokaže krivnja?

Što je sporno u ponašanju osječkih sudaca? Koliko je vjerojatno da su ti suci primili novac od Mamića?

Zašto predsjednik Milanović inzistira na Zlati Đurđević kao kandidatu za predsjednicu Vrhovnoga suda RH-a? Ima li Zlata Đurđević potrebne kvalifikacije za tu dužnost? Je li njeno zalaganje za multinacionalni sastav sudaca razlog zbog čega ju Milanović gura?

Pretvara li se Milanović u hrvatskog državnika? Zašto je Plenković zamjerio Milanoviću stavljanje Daytona na stol NATO summita?

Zašto Hrvati zamjeraju Mati Rimcu vožnju preko 200 na sat? Je li veće čudo bilo pobijediti u Domovinskom ratu ili dobiti Hrvate pod jednu zastavu, makar tih nekoliko godina dok je rat trajao? Što bi Hrvati mogli da “imaju 100 tisuća Hrvata na raspolaganju”?

Hoće li Tomaševićeva ekipa voditi Zagreb po modelu jugoslavenskog bratstva i jedinstva? Je li činjenica da Hrvatska unatoč unutarnjim i vanjskim pritiscima, sabotažama i neprijateljstvima, najbolji dokaz da Bog postoji? Kako se u Hrvatskoj provodi Memorandum 2 SANU? Kako se u Hrvatskoj provode točke Memoranduma 2 SANU, objavljene u knjizi “Protokoli velikosrpske ideologije”?

Na ta i ostala pitanja odgovarao je Hodak:

Najnovije

Još iz rubrike