24.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić ostaje bez jakog odvjetnika: Miljević je svjedok!

Mamić ostaje bez jakog odvjetnika: Miljević je svjedok!

Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević dao je izjavu novinarima ispred zgrade Županijskog suda u Zagrebu.

– Prije pola sata sam obaviješten da će u 16 sati biti rasprava o istražnom zatvoru i za Zorana i Zdravka Mamića. Zamoljen da dođem ovdje i uspio sam na vrijeme stići. No osoba iz mog ureda koja ima formalne ovlasti me izvijestila minutu prije 16 sati da je zamjenica ravnateljice Uskoka protiv toga da ja ili itko iz mog odvjetničkog društva na bilo koji način branimo Zdravka Mamića, ustvrdio je Veljko Miljević dodavši da je rečeno da se njega ispita kao svjedoka.

– Funkcija branitelja je zamjenjiva, svjedočka je nezamjenjiva. I ako su oni zaista mene predložili kao svjedoka i ako misle da će tijekom istrage eventualno u svojstvu svjedoka biti potrebno ispitati i bilo koga iz mog odvjetničkog društva da u tom slučaju apsolutno postoji nekakva kolizija procesnih uloga i onda ja zaista ne mogu ispuniti funkciju koju me Zdravko Mamić pred pola sata zamolio, rekao je Miljević, prenosi HRT.

“Koja je krajnja namjera da me se obavijesti pola sata prije? Ne znam, ne zanima me. Došao sam i rekao što sam imao reći. Korektno je od zamjenice ravnateljice da je rekla da sam ja predložen kao svjedok u tijeku istrage. Mislim da se od 19.3. moglo naslutiti da netko ima namjeru mene predložiti kao svjedoka. Ali kao što je Mamić neke druge rizike preuzeo kad je 8.10. bez mog znanja podnio nešto što se nazvalo kaznenom prijavom, moglo je doći do ove situacije. I došlo je. Ali taj rizik nisam je preuzeo nego on”, kaže Miljević i dodaje da je njegov klijent na ovaj način doveden u neravnopravan položaj, prenosi N1

“Ovo su manje greške od onih koje ćemo rješavati na Ustavnom sudu”, naveo je Miljević.

Miljević je istaknuo da u Zakonu o Uskoku i Poslovniku o radu DORH-a, svakom predmetu od interesa za javnost DORH mora dati informacije o predmetu da bi zadovoljili interes javnosti.

Rekao je i da nije sve u zakonima loše, a upotrijebiti se može i loše zakone: “A ove, o zadovoljenju interesa javnosti su kristalno jasne.”, prenosi N1.

USKOK otvorio istragu protiv braće Mamić, Tadića i sudaca, traže istražni zatvor

Najnovije

Još iz rubrike