22.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U Lici optužbe frcaju na sve strane, događaju se čudne situacije, a...

U Lici optužbe frcaju na sve strane, događaju se čudne situacije, a najveći cirkus je u Udbini

Najžešća politička kampanja zasigurno se vodi u Ličko-senjskoj županiji, a glavni vinovnici su Darko Milinović (LiPO) s jedne i njegovi bivši stranački kolege iz HDZ-a s druge strane političkog ringa.

Dojučerašnjeg šefa HDZ-ovci optužuju da im krade članove te da im je tako s popisa nestalo 320 ljudi, a njihova su imena osvanula u stranci LiPO.

Najčudnija i najbizarnija situacija dogodila se na Udbini. Ivica Škrbina, koji izlazi na izbore za Općinsko vijeće kao drugi na listi stranke LiPO, samo nekoliko dana nakon predaje lista vlastoručno je napisao izjavu u kojoj navodi da izlazi iz stranke LiPO te da podržava HDZ na općinskoj i županijskoj razini.

Pokušalo se doznati njegove motive, ali jučer nije odgovarao na pozive i SMS-ove. Milan Vujeva također je kandidat stranke LiPO, ali i Škrbinin prvi susjed, pa se njega pitalo što se dogodilo.

U nevjerici je rekao kako je to “možda kakva prisila gore od ovih iz Općine jer koliko sam ja njega čuo, da su mu rekli gore – dobio si državnu zemlju u najam, a ideš u LiPO”. Nazvalo se HDZ-ova načelnika i kandidata za tu dužnost na predstojećim izborima Josipa Seučeka.

– Kad sam vidio da je on na njihovoj listi, nije mi bilo jasno što se dogodilo i rekao sam mu: “Prijatelju, jesi ti svjestan kakva je to situacija?” Nažalost, netko mu je sve napravio iza leđa – rekao je HDZ-ovac Seuček.

Na pitanje je li mu spominjao državnu zemlju koju Škrbina ima u zakupu, Seuček je odgovorio da nije te da ga nije mogao ucijeniti kad je on uredni platiša te zemlje. Seuček smatra da je Škrbina žrtva Darka Milinovića kao još mnogo njih koji su izigrani i izbrisani iz HDZ-a te upisani u LiPO.

Isto govori plitvički HDZ-ovac Tomislav Užarević, tvrdeći da Milinović ucjenjuje djelatnike županijskih ustanova da moraju prijeći u njegovu stranku. Tvrdi da je upoznat s dva takva slučaja, ali ne želi dati imena prebjega jer je, kaže, njegov županijski šef Marijan Kustić tako naložio te će s imenima izaći na konferenciji za novinare ako bude potrebe.

HDZ-ov kandidat za župana Ernest Petry navodi da je “Milinovićev vozač iz Županije osobno u središnjicu HDZ-a dostavio popis s 320 HDZ-ovaca za koje je utvrdio da su napustili stranku, samo da bi napravio medijski skeč”, pitajući se koliko je među tim ljudima onih koji su to učinili pod pritiscima te zaključujući da je velik broj onih koji nisu niti znali da su podnijeli zahtjev za brisanje iz članstva.

– U strahu su velike oči. Pozivam onoga koga sam strašio neka to kaže javno i prijavi me DORH-u. Ako je neki od potpisa na istupnicama krivotvoren, neka to prijave DORH-u – kaže Milinović, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike