12.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prvi intervju novog ravnatelja Opere HNK Zagreb G. Suriana

Prvi intervju novog ravnatelja Opere HNK Zagreb G. Suriana

Proslavljeni bas-bariton tijekom svoje bogate karijere zahvaljujući nevjerojatnom rasponu glasa ostvario je više od 160 uloga. Nastupao je s najvećim svjetskim opernim zvijezdama, a za svoj rad primio je sve najvažnije nagrade među kojima prošle godine Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo.

Intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč izjavila je da je riječ o jednom od naših najvećih pjevača koji je svoju slavu stekao na velikim međunarodnim pozornicama.

– Ima međunarodne reference velikog umjetnika, nacionalni je operni prvak, dakle ime koje svakako može garantirati prosperitet Opere Hrvatskog narodnog kazališta, rekla je Vrgoč

Surian na čelo zagrebačke Opere dolazi u poprilično osjetljivom razdoblju HNK-a – posljednjih mjeseci svjedočili smo problemima u kazalištu, pobuni djela zaposlenika, te, konačno, i odlasku maestre Motadellija.

– Ja sam obiteljski čovjek. Imam lijepu obitelj i volim familiju. Kazalište je jedan veliki skup ljudi koji treba biti kao jedna familija. U svemu postoji ljubav, da toga nema ne bi bilo ni nas. Čovjek teži prema tome, i nadam se da ću na neki način doći do njihovih srca, da možemo naći zajednički jezik i da nam bude svima ugodnije i ljepše, i da ne bude tih situacije, rekao je Surian.

Surian je nastupao na brojnim svjetskim pozornicama, i dobro zna kako funkcionira kazalište iz svih uglova, pa je bilo zanimljivo saznati koje naslove već sada može obećati zagrebačkoj publici i ima li među njima djela hrvatskih autora.

– Sigurno će biti Verdijev „Krabuljni ples“, razmišljali smo i o jednoj prekrasnoj operi – Puccinijevoj „La rondine“, koja već puno godina nije bila izvođena, i to je opera za koju je Puccini rekao da u početku nije imao veliki uspjeh s njom, ali mu je najdraža opera. Prema tomu, ako je njemu bila najdraža, onda će biti i nama, najavljuje Surian, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike