27.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković odgovorio Milanoviću: Što se mene tiče, cijeli mandat može biti...

VIDEO Plenković odgovorio Milanoviću: Što se mene tiče, cijeli mandat može biti ovakav

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Splitu sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade “Pauci”, čijim je pripadnicima čestitao i zahvalio im na izuzetnom doprinosu hrvatskoj slobodi i demokraciji. Odgovarao je i na pitanja o najnovijim izjavama predsjednika Zorana Milanovića.

O imenovanju veleposlanika i sukobu s predsjednikom

“Što se tiče imenovanja veleposlanika, podsjetit ću hrvatsku javnost da smo mi kao Vlada na prijedlog Ministarstva vansjkih i europskih poslova predali prijedlog imenovanja nekoliko veleposlanika koje je on (predsjednik Zoran Milanović) dobio, ima ga u svom uredu. Kad odgovori na taj prijedlog, nastavit ćemo razgovore o toj temi. Nema zamjene teza, podjele fifty-fifty, ono što on želi i što se neće dogoditi je da mi odaberemo par destinacija s par kandidata, a ostale njemu ostavimo prazne. Toga nema. Mene ne zanimaju nikakve prakse naših Kissingera tipa Mesića, Josipovića i sličnih. Kad sam ja bio premijer, a Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica, postojao je kulturan, civiliziran dijalog o ljudima koji su praktički svi iz sustava. Nikoga ne predlažemo s ceste. Teze o tome da je on branik da HDZ ne kontrolira svime je čista zamjena teza i neistina. Dobio je prijedlog kako to treba biti, ako mu netko nije drag i misli da ima nekog boljeg, a meni je rekao direktno ‘nemam nikoga’, pa ako nemaš nikoga, predloži nekoga. Nisam primijetio da veleposlanici rastu gore na Pantovčaku”.

O obljetnici Bljeska u Okučanima i Milanovićevom komentaru da će tamo biti cirkus”

“Održan je sastanak, bili su predstavnici svih protokola. Dogovoren je sukcesivni protokol, kako je bilo u Jasenovcu, na Plitvicama, tako će biti i u Okučanima. Nema cirkusa, ne znam čemu takav komentar. Dolazimo u Okučane da iskažemo naše poštovanje prema poginulim hrvatskim braniteljima i to je jedini razlog zašto idemo tamo. Nema nikakvog glumatanja, nema nekakvog fingiranog zajedništva, zajedničkog polaganja vijenaca. On će položiti svoj vijenac, Sabor svoj, Vlada svoj. Na taj dan bitni su branitelji, a ne nekakvo hinjenje zajedništva i suradnje, a istodobno bacanje hrpetine uvreda na druge. Tu se javnost mora navići, to je cijena nekulturnog komuniciranja. Kad će to prestati? Što se mene tiče, cijeli mandat može biti sukcesivno.”, prenosi N1.

Plenković o Žalac: Ne mogu iz priopćenja USKOK-a dokučiti o čemu se radi

Najnovije

Još iz rubrike