28.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božinović nakon Znanstvenog savjeta Vlade RH o mjerama protiv korone

Božinović nakon Znanstvenog savjeta Vlade RH o mjerama protiv korone

Danas je održana sjednica Znanstvenog savjeta Vlade, posljednja sjednica Znanstvenog savjeta vlade održana je 10. veljače, prije više od 2 mjeseca, piše N1.

Ono što je vrlo važno za cjelokupnu javnost da shvati da je ovo pandemija po tome što je zahvatila svaki kutak Zemljine kugle, svi skupa ćemo iz ove situacije izaći kad se nađe adekvatno rješenje u svim zemljama koje je zahvatio covid, na svim kontinentima, rekao je nakon sastanka ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

O mjerama

Govorio je i o mjerama.

“Znate da je danas istek mjera. Mi ćemo ih danas produžiti”, rekao je ministar.

“Članovi Savjeta su danas, ja bih se usudio reći, pohvalio taj pristup prema županijama. Znamo da nam je situacija od županije do županije u RH različita, da imamo specifične županije, koje uključuju i otoke”, rekao je Božinović.

Opcija strožih mjera nije isključena, ona je možda isključena na nacionalnoj razini, ali u županijama je situacija različita i nema puno logike donositi nacionalnu mjeru koja će biti stroža i primjenjivat se u onim županijama koje su pravovremeno krenule sa zahtjevima prema Nacionalnom stožeru, rekao je Božinović.

O nastavi

Govorio je i o nastavi.

Odluke o školama donosi određeno povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti. Mislim da nema razloga da se ta odluka mijenja, jer brojevi nam ne padaju, odnosno brojevi nam rastu od trenutka kad se krenulo s modelom C, rekao je Božinović.

Najnovije

Još iz rubrike