19.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nina Obuljen: Zakon o elektroničkim medijima bit će usvojen do ljeta

Nina Obuljen: Zakon o elektroničkim medijima bit će usvojen do ljeta

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek komentirala je danas u kojoj je fazi novi Zakon o elektroničkim medijima i kada bi on mogao biti donesen, prenosi N1.

Kako tvrdi, obavljaju se zadnje konzultacije i s Vijećem za elektroničkim medijima, i s drugim partnerima i nakladnicima.

“Čim zakon bude spreman, sigurno će biti usvojen u Saboru do ljeta. Radimo na tome. To traži svoje konzultacije. Bilo je dosta rasprave nakon prvog čitanja. Mislim da je svima u interesu da zakon bude što bolje napisan”, kaže Obuljen Koržinek.

“Ići će se u smjeru liberalizacije”

Upitana hoće li u novom Zakonu biti ukinuti odredba koja brani vertikalnu integraciju, odnosno da nakladnik medija istovremeno ne može biti distributer sadržaja, Obuljen Koržinek kaže:

“Mi smo rekli da ćemo vjerojatno ići u smjeru liberalizacije. To se odnosi i na to pitanje. U tom slučaju će se unijeti neki novi instrumenti koji će osigurati očuvanje medijskog pluralizma”.

“Zakon će vjerojatno u tom dijelu biti liberaliziran. Kakav će to mehanizam biti ugrađen, dopustite da to bude predstavljeno na sjednici Vlade.

Radi se o potrebi zaštite medijskog pluralizma. Kad Zakon bude finaliziran, bit će predstavljen”, rekla je ministrica, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike