PPD Zagreb napao Nexe i priopćenje zaključio jednom “starom mudrom izrekom”

Foto: Marino Bobetić/Unsplash

Nakon što je Zagrebački rukometni savez predložio, a PPD Zagreb se odmah složio da se hrvatsko rukometno prvenstvo (Paket24 Premijer liga) prekine, iz Nexea su žustro reagirali upozoravajući javnost kako u redovima PPD Zagreba ne strahuju od širenja zaraze koronavirusom nego od toga da bi u tek započetoj Ligi za prvaka mogli izgubiti titulu.

Dan kasnije iz PPD Zagreba je stiglo priopćenje koje se prenosi u cijelosti.

“Poštovani prijatelji rukometa,

Ttragom informacije koja se pojavila u hrvatskim medijima i priopćenja koje je javnosti poslao klub iz Našica, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb želi Vas obavijestiti da nikada i nigdje nije tražio prekid prvenstva, već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti za natjecanje.

U situaciji kada je 16 naših igrača van stroja, a od toga 10 u samo(izolaciji) i kada smo zbog toga morali otkazati utakmice osmine finala Lige prvaka sa Flensburgom, nekorektno je i nesportski optužiti PPD Zagreb da želi prekid prvenstva. Tragična je činjenica da problem s koronom koji se pojavio u našem klubu bolje razumiju u Beču, nego u Našicama.

Mišljenje RK PPD Zagreb po pitanju završetka Paket24 Premijer lige je potpuno jasno, smatramo da se liga treba i mora završiti u dvoranama naših klubova, i to u roku do 30. lipnja koji je optimalan rok da osiguramo minimum neophodnih uvjeta i regularnost prvenstva, a koji je i krajnji rok po EHF-u.

Svakako ne smatramo rješenjem za hrvatski rukomet da RK PPD Zagreb, ili bilo koja druga momčad igra sa većinom igrača iz juniorskog ili kadetskog pogona što bi očito pojedinima odgovaralo ne bi li ostvarili ciljeve za koje nisu sposobni u regularnim uvjetima.

U ovom trenutku ni jedan hrvatski klub više ne igra u Europi. Prema tome svi se mogu posvetiti domaćim natjecanjima. Da bi njihova regularnost bila maksimalna, smatramo da je ideja o prekidu dok se ne stvore jednaki uvjeti za sve jedina ispravna. Svako drugo zlonamjerno tumačenje i podmetanja poput onoga da se sve odgađa za kolovoz kada će RK PPD Zagreb biti igrački jači, maliciozna su i ne doprinose sportskom fair playu i suparništvu, niti su takva rješenja izvediva i moguća.

Odluku o svemu navedenom donose tijela HRS-a čijeg je Upravnog odbora gosp. Ergović i član, pa će imati i prigodu da na sjednici navedenog tijela jasno artikulira svoje stavove.

Osim navedenog, vidimo i da gosp. Ergović insinuira i o financijskim i organizacijskim problemima RK PPD Zagreba, pa bismo ga uputili na javno dostupna financijska izvješća našeg kluba na našim stranicama koja ga u potpunosti demantiraju, za razliku od izvještaja RK Nexe koji nisu dostupni za sve godine iako je to zakonska obveza prema Zakonu o sportu članak 76.a, stavak 2., ali to mu očito nije problem.

I na kraju, jedna stara mudra izreka kaže ‘teško onome tko u paklu traži ključeve raja’ “, stoji u priopćenju PPD Zagreba, piše Gol.hr

Share This Article