9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šostar o nošenju maski na otvorenom: Naknadno ćemo to izmijenit

Šostar o nošenju maski na otvorenom: Naknadno ćemo to izmijenit

Nakon objave Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, na čijoj se današnjoj konferenciji za medije moglo čuti kako je od Nacionalnog stožera zatraženo odobrenje strožih mjera, među kojima i uvođenje mjere obveznog nošenja maski na otvorenom, uzburkali su se mnogi, prenosi N1.

I na samoj konferenciji Nacionalnog stožera nije se moglo doznati kada bi ta mjera mogla biti odobrena ili kada stupa na snagu.

“Ako se nalazite negdje sami, nema potrebe da nosite masku, to je sasvim logično”, izjavio je na konferenciji Krunoslav Capak, komentirajući zahtjev zagrebačkog Stožera.

“Nisam vidio zahtjev, ali ako netko sam šeta psa, nema nikakve logike da nosi masku”, dodao je Capak.

Ravnatelja Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar za Dnevnik.hr je rekao kako će ipak ići u izmjene predložene mjere.

“Vjerojatno ćemo mi predložiti da ta mjera bude za grupe od za 3 ili više ljudi. Zaista nema smisla da jedna osoba ili bračni par koji se šeće da nose maske. Vjerojatno ćemo to sutra modificirati, još se moram čuti s načelnicom našeg stožera. Dakle, naknadno ćemo to izmijeniti”, pojasnio je Šostar dodajući da komentar Krunoslava Capaka “zaista ima logike”.

Pavičić Vukičević: Preuzimam vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

https://hrvatska-danas.com/2021/03/31/nove-mjere-u-zagrebu-obavezno-nosenje-maski-i-na-otvorenim-prostorima/https://hrvatska-danas.com/2021/03/31/nove-mjere-u-zagrebu-obavezno-nosenje-maski-i-na-otvorenim-prostorima/

Ovo su nove, strože mjere koje na snagu stupaju već sutra

Najnovije

Još iz rubrike