6.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno DSV privremeno s dužnosti udaljio suce koji su se družili s Mamićem,...

DSV privremeno s dužnosti udaljio suce koji su se družili s Mamićem, tijekom suspenzije će primati pola plaće

Državno sudbeno vijeće ((DSV) je odlučilo privremeno, do okončanja stegovnog postupka, udaljiti sa sudačke dužnosti dvojicu osječkih županijskih sudaca, Zvonka Vekića i Darka Krušlina zbog kompromitirajućih odnosa s pravomoćno osuđenim Zdravkom Mamićem, prenosi Jutarnji list.

Suci Vekić i Krušlin u vrijeme suspenzije, dok čekaju konačnu stegovnu mjeru, neće suditi i primat će polovicu svoje dosadašnje plaće.

Potvrdio je to predsjednik DSV-a Darko Milković nakon zatvorenog dijela sjednice toga tijela na kojoj je odluka donesena. Dvojica sudaca su udaljena s dužnosti na tri mjeseca, a ako se do tada ne okonča stegovni postupak, njihovo udaljenje će se produžiti najdalje za godinu dana.

Do tog roka DSV će donijeti i konačnu odluku o tome hoće li Vekića i Krušlina trajno razriješiti sudačke dužnosti

Pokretanje stegovnog postupka i donošenje najstrože mjere, razrješenje sa sudačke dužnosti, zatražio je predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban.

O stegovnim mjerama DSV je raspravljao bez prisutnosti novinara.

DSV je donio odluku o raspisivanju ponovljenog javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda. Poziv je otvoren 30 dana. DSV nije uvažio Milanovićev prijedlog da se javni poziv skrati na 15 dana.

DSV sad odlučuje o predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu i Općinskog građanskog suda u Zagrebu. U tijeku su razgovori s kandidatima, prenosi Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike