8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o porastu broja zaraženih: Ta situacija zahtijeva velik stupanj opreza

Plenković o porastu broja zaraženih: Ta situacija zahtijeva velik stupanj opreza

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici Vlade.

Spomenuo je povećanje broja zaraženih. “Ta situacija zahtijeva veliki stupanj opreza i da svatko od naših sugrađana pridonese onome što se radi na razini Vlade”, rekao je Plenković.

Stožer će sutra predstaviti nove mjere, posebice one koje se tiču održavanja nastave, rekao je Plenković.

Ponovio je da će se nastaviti s isplatom potpora radnicima i za travanj, o čemu je detaljnije jučer govorio.

“Ta činjenica je omogućila da bismo prema procjenama Hrvatskoj zavoda za zapošljavanje do kraja ožujka trebali imati veći broj zaposlenih nego prošle godine u ožujku. Vrlo dobro idu i uplate za doprinose”, rekao je Plenković.

Ponovio je i da će se na Banovini, ljudima pogođenima potresom biti plaćeni računi za struju, kao i da će autocesta od Zagreba do Lekenika i dalje biti besplatna.

Spomenuo je i godišnjicu potresa u Zagrebu, rekavši da je održana konferencija o potresnom inženjerstvu. “Mislim da je to bila prigoda da se rezimira sve što se dosad učinilo, što će se učiniti, rezimiraju naučene lekcije od ova dva potresa koja su prošle godine pogodila Hrvatsku”, rekao je Plenković.

Govoreći o zadržavanju investicijskog rejtinga od strane agencije Standard&Poor’s, Plenković je rekao da se te procjene podudaraju s Vladinim procjenama i koliko su učinili u konsolidiranju i upravljanju javnim financijama i u vremenu prije krize. “Na tom tragu ćemo idućega tjedna predstaviti okvir nacionalnog plana oporavka i otpornosti, na kojem su svi resori zajedno s brojnim dionicima radili proteklih mjeseci”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike