9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tajne Mamićevog sticka: U javnost procurile neke fotografije, a nakon šokantne pressice...

Tajne Mamićevog sticka: U javnost procurile neke fotografije, a nakon šokantne pressice poziva Hrvatsku na buđenje

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, je USKOK-u osim svojeg iskaza poslao i fotografije kojima želi potkrijepiti svoje tvrdnje druženja sa sucima koji su ga osudili na šest i pol godina zatvora.

Na jednoj od fotografija koje je objavio Jutarnji list nalaze se Mamić, poduzetnik Drago Tadić i sudac Zvonko Vekić, dok se na drugoj vide sudac Darko Krušlin i Adolf Kožul, član izvršnog odbora GNK Dinamo. Mamić tvrdi da je ta fotografija snimljena nakon što ga je Krušlin osudio.

Jutarnji list objavio je i video snimku na kojoj se vidi druženje uz tamburaše, a prisutno je i nekoliko sudaca osječkog Županijskog suda. Kako javljaju, Mamić tvrdi da se radi o rođendanu suca Krušlina na vikendici u Baranji i da mu se, nakon što ga je osudio, Krušlin javio video-pozivom, prenose 24sata.

Fotografije možete vidjeti OVDJE.

Nakon jučerašnje šokantne pressice, Mamić se danas na svom fb-u oglasio tri puta.

U prvoj objavi pozvao je na pridruživanje njegovoj borbi:

“SLUČAJ ĐURO KESSA

Spreman sam u svakom trenutku stavit se na dispoziciju državnom odvjetništvu i USKOK-u i svim institucijama Republike Hrvatske da dokažem da je Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kriminalac i da sam mu ja osobno kao Predsjedniku suda donosio u kancelariju novac da bi mijenjao već donesene presude i da bi utjecao na postupke u tijeku. Primjer toga su dva postupka suca Ježeka u kojima je Sessa kao Predsjednik suda smijenio suca zato jer previše BRZO zakazuje raspravu, te da PREVIŠE REVNO obavlja posao i time UGROŽAVA PRAVIČNOST POSTUPKA. Predsjednik suda je smijenio suca jer predobro radi posao, a taj sudac Ježek je odlučio ne biti više sudac i postao javni bilježnik. Ostalo je na vama, izvucite zaključke, pridružite se borbi i podijelite video!”, napisao je Mamić.

U drugoj poziva da čitatelji označe u komentarima prijatelja kojem je šef dao otkaz zato jer prerevno radi svoj posao:

“Kako sudi korumpirani Đuro Kessa? 💰 Predsjednik suda iako NEMA DOKAZA O SUDAČKOJ PRISTRANOSTI smjenjuje suca Ježeka zato jer ažurno radi svoj posao. Označite u komentarima prijatelja kojem je šef dao otkaz zato jer prerevno radi svoj posao, zanima me koliko je ovo česta pojava!”, napisao je.

U trećoj zove Hrvatsku da se probudi:

“Institucijama je trebalo 3 dana da utvrde da Vargini SMS-ovi nisu vjerodostojni. Moje svjedočenje i dokazi predani su nadležnim institucijama 8. listopada 2020., od tada se pregledavaju i izviđaju jer sam naveo sva imena, lokacije i iznose kojima su me korumpirani suci reketarili. Sada je prilika da se sudstvo pročisti od korumpiranih i nepoštenih sudaca! Hrvatska probudi se, ovo se tiče i tebe i tvoje djece i onih koji su otišli trbuhom za kruhom! Podijeli, neka svi znaju o kome je riječ!”, napisao je Mamić.

Sve tajne Mamićeva USB-a: Stotine tisuća eura u kešu, skrivanje po hotelu, misteriozna Nataša…

VIDEO Mamićev žestoki obračun: Sessa je kriminalac, donosio sam mu novac; Sucu sam dao 500.000 eura; Ostojić je sa svojim ljudima crtao svastiku na Poljudu, Dinamo bi mogao propasti za tri mjeseca

Otvoreno HRT-a: Tajne memorijskog sticka Zdravka Mamića

Najnovije

Još iz rubrike