24.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Srbija ide u novi lockdown, zatvara se gotovo sve: Samo rigorozne mjere...

Srbija ide u novi lockdown, zatvara se gotovo sve: Samo rigorozne mjere mogu zaustaviti rast

Krizni stožer u Srbiji odlučio je da će od sutra u toj zemlji sve biti zatvoreno, kao što je to bio slučaj prethodnih vikenda.

Vijest je potvrdila premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je poručila kako se neće uvoditi policijski sat, a mjere ostaju na snazi do ponedjeljka, kad će se odlučiti hoće li se i produžiti.

Od sutra tako na snagu stupaju mjere koje su bile aktivirane proteklog vikend-lockdowna, što znači da neće raditi ništa osim prehrambenih trgovina, ljekarni i benzinskih postaja, javlja Blic.

Vrtići se neće zatvarati, a učenici nižih razreda osnovnih škola vjerojatno prelaze na online nastavu.

Stručnjaci tjednima upozoravaju da je broj zaraženih u Srbiji u porastu, da se broj pacijenata u bolnicama iz dana u dan povećava i da nema drugog načina da se rast zaustavi osim uvođenja rigoroznijih mjera.

Epidemiolog Predrag Kon jučer je naglasio kako medicinski dio Stožera ne može odstupiti od svojih zahtjeva za strožim mjerama.

“Jedine mjere koje mogu pomoći su one koje smo imali tijekom vikenda. Sve bi trebalo biti zatvoreno osim trgovina s hranom, benzinskih postaja i ljekarni minimalno 14 dana da bi došlo do smirivanja virusa”, rekao je Kon.

U Srbiji su jučer zabilježena 4634 nova slučaja od 15.265 testiranih, a preminulo je 28 osoba.

Situacija s epidemijom koronavirusa u Srbiji je sve ozbiljnija. Iako je cijela država bila u vikend-lockdownu, podaci od ponedjeljka zabrinuli su struku. Bolnice su već sad popunjene, na respiratorima je 219 pacijenata, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike