2.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Trg oko HNK u Zagrebu u subotu navečer pun policije

Trg oko HNK u Zagrebu u subotu navečer pun policije

Trg oko zagrebačkog HNK u subotu navečer je pun policije.

Policija dežura kako se mladi ne bi okupljali. Nakon što su zatvoreni kafići i klubovi, trg oko HNK postao je omiljeno okupljalište za mlade Zagrepčane željne druženja i zabave.

Podsjetimo, 2. ožujka na snagu je stupila preporuka nacionalnog Stožera o strožim kontrolama javnih okupljanja. Zbog toga je sinoć policija u suradnji s prometnim redarima značajno pojačala ophodnje oko HNK te legitimirala mlade koji su došli na tu lokaciju.

Šef Stožera Davor Božinović komentirao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome što će te večeri biti kod HNK.

“Tu surađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako to izvesti, a to nije nešto što se najavljuje prije nego što se dogodi”, rekao je Božinović.

“Poruka je da se, kad postoje mogućnosti da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće”, rekao je Božinović, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike