4 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Razgovarali smo s Crnim labudom, predvidio je događaje u Hrvatskoj i otkrio...

Razgovarali smo s Crnim labudom, predvidio je događaje u Hrvatskoj i otkrio tko ga sve želi angažirati

Piše: Ante Rašić

Teško je ovih dana doći do Crnog labuda, ima jako puno posla na smirenju jata i sanaciji šteta uzrokovanih pandemijom, ali je ipak uspio odvojiti par minuta za nas da nam kaže svoja razmišljanja i predviđanja tijeka događanja u Hrvatskoj u mjesecima pred nama.

Gospodine Labude kako vam se čini situacija u Hrvatskoj?

„Vrlo zanimljiva, opet postajete država koja je pobijedila koronu, moja predviđanja su da će Hrvatska do 16. svibnja biti korona free, što od velike procijepljenosti što od sposobnosti premijera i Vlade da uz pomoć Stožera obuzda pandemiju. Turistička sezona će biti odlična, mogla bi nadmašiti lanjsku, naravno ako ugostitelji budu otvorili lokale, a iznajmljivači dezinficiraju apartmane i dobiju dozvolu da prime goste koji se nisu cijepili, jer u EU takvih ima najviše. Vidite situaciju u Njemačkoj, tamo ni Angela ne želi primiti cjepivo.

Moja predviđanja su da će se kuna mijenjati po tečaju 6,5 kuna za jedan euro pa bi devizni priljev u Dalmaciji i Istri mogao oboriti sve rekorde. Jedino što me brine je mogući nedostatak namirnica u hotelima i restoranima zbog zatvorenih granica. Zamislite da gostu ne možete ponuditi brancina jer on zbog zatvorenih granica uzrokovanih pandemijom, novim sojem i ekspanzijom zaraženih neće moći biti dopremljen. Isto je i s povrćem iz Andaluzije”, ističe Crni labud.

Recite nam imate li predviđanja za lokalne izbore u Hrvatskoj i imate li dogovoren angažman?

„ Situacija i bez mog angažmana je vrlo kompleksna, a moje usluge i usluge mog jata traže skoro sve političke opcije u Hrvatskoj. Neki žele da se infiltriram u protivničke redove kako bi srušio protukandidata, a neki žele da srušim sadašnju nomenklaturu u njihovim strankama. Znate kako je to u poslu, ja radim onog tko me plati, nije mi važna ideološka ili interesna orijentacija, a i onako u Hrvatskoj više nije bitan svjetonazor ili preferencija već samo interes, a ja sam ipak onaj koga zanima samo interes. Pogledajte samo kako ljevičari postaju desničari i to ekstremni, a desničari postaju radikalni ljevičari. Upravo ti bivši desni, sadašnji lijevi su opasnost jer asimiliraju i usađuju kolektivnu svijest, a da tu kolektivnu svijest nisu očistili od virusa pa pojedinci postanu totalno poremećeni. Vidite kako neki imaju po desetak nekretnina, a računa nigdje. Novci nikada nisu ili problem, oni uvijek imaju punu blagajnu.

Nekako mi se čini da je upravo taj virus dominantan u jednoj političkoj skupini i strah me njegovog nekontroliranog širenja i stvaranja novog soja koji može biti poguban jer se nevjerojatno brzo širi. Mislim da će narod u strahu od novog soja bježati prema drugima koji imaju manje zarazan, poput ovih iz Zagreba koji imaju virus socijalizma i komunizma no svijet je za to odavno proizveo učinkovit lijek.” kaže Crni labud.

Hoćete li se Vi negdje stacionirati u vrijeme lokalnih izbora?

„ Ja osobno preferiram malo više vode pa mi najviše odgovaraju mjesta s velikim rijekama u blizini poput Slavonije, ali nije mi mrzak niti Zagreb zbog nekoliko jezera. Jedan dio jata oni mlađi željni provoda će put Splita i Šibenika, no kažem biti će nas svuda jer će Hrvatska opet pobijediti koronu. Hrvatska je sretna zemlja jer će eto dva puta pobijediti koronu, možete biti ponosni na svoj stožer. Evo ova kava za van je bolja nego ikad, a nije ni skupa”.

Najnovije

Još iz rubrike