12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Trener koji je izgubio utakmicu od Saračevića otkriva: Taj otkaz sigurno je...

Trener koji je izgubio utakmicu od Saračevića otkriva: Taj otkaz sigurno je pokrenuo stres jer si je složio kompletan život u Koprivnici

Šok, tuga nevjerica u rukometnim krugovima. od srčanog udara, samo nekoliko minuta nakon završetka derbija Prve hrvatske lige između rukometašica Podravka Vegete i Lokomotive (32:29) umro je Zlatko Saračević (59), trener Koprivničanki.

– Nakon utakmice smo se pozdravili, malo popričali, dali smo obojica izjave za medije i svatko je otišao na svoju stranu. Ništa nije ukazivalo na to da mu je loše. No, očigledno se stres nakupio u posljednjih nekoliko mjeseci kada je dobio otkaz u klubu. Trebao je odraditi sezonu do kraja. Taj otkaz sigurno je pokrenuo stres jer si je Saračević složio kompletan život u Koprivnici – priča Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

Saračević je poslije utakmice napustio gimnazijsku dvoranu te je svojim automobilom krenuo odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je iznenada pozlilo, te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali nažalost nisu ga uspjeli spasiti.

Na hitnom bolničkom odjelu koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ 40-ak minuta su ga pokušavali reanimirati. Ali nije bilo spasa. Otišla je još jedna rukometna legenda, čovjek koji nikad nije imao problema s niti jednom osobom na svijetu. Prema novinarima je uvijek bio dostupan, bilo da je rano ujutro ili kasno navečer.

– Ne znam što bih rekao osim da sam sad i ja u stresu od vijesti koju sam čuo. Sa Zlatkom dijelim rukometnu sudbinu od 19. godine kada smo počeli zajedno igrati u seniorskoj momčadi banjalučkog Borca. Sudbine su nam se nekako stalno susretale pa smo zajedno igrali u Medveščaku, zajedno smo igrali u Francuskoj i na kraju u hrvatskoj reprezentaciji s kojom smo osvojili olimpijsko zlato, svjetsko srebro i europsku broncu – počeo je priču vidno potreseni Irfan Smajlagić.

Nakon igračke karijere obojica su postali treneri.

– Ne mogu da vjerujem da ga više nema. Nažalost biti trener u sportu više nije čast ili neki lagan posao. Stres je postao dio trenerskog posla, a to nikako nije dobro. Klubovi su toliko opterećeni rezultatima da mijenjaju trenere kad god im se prohtije. Jedan loš rezultat i nema te više. Ispada da su treneri uvijek krivci za neuspjehe – istaknuo je Smajlagić, piše Večernji list.

Goluža u suzama: Zvao sam Saračevića da mu čestitam na pobjedi. Nije mi se javio…

Lino Červar je duboko potresen: Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera

Drama u Koprivnici: Preminuo Zlatan Saračević, pozlilo mu nakon velike pobjede

Najnovije

Još iz rubrike