4.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vlak naletio na automobil: vozač je u šoku, a vatrogasci su morali...

Vlak naletio na automobil: vozač je u šoku, a vatrogasci su morali rezati lim da ga izvuku

U nedjelju u 15:30 sati kod mjesta Sveti Petar u Šumi, vlak je naletio na Opel Corsu pulskih oznaka s kojom je vozač pokušavao prijeći prugu.

Vlak inače prometuje na relaciji Pula-Pazin, a kako se saznaje od Operativno komunikacijskog centra PU istarske, vozač se kretao po županijskoj cesti ZC 5076.

Kako je kazao zapovjednik JVP Pazina Šilić Serđo, kada su oni izašli na teren sa četiri vatrogasaca u dva vozila primijetili su da je željeznička rampa preko cestovnog prijelaza bila spuštena, a autobil Opel Corsa imao teško oštećenu prednju lijevu stranu, i od prijelaza ga je vlak odgurao nekih destak metara dalje pritom kidajući i okolo raslinje.

Vozač (60), kako se neslužbeno doznaje, je iz Svetog Petra u Šumi, ali navodno živi u Rijeci. Nalazio se sam priklješten u automobilu i bio u teškom stanju šoka. Kako bi ga oslobodili od zgužvana lima specijalnim kliještima otvorili su vrata i predali ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su ga odvezli u Opću bolnicu u Pule, ispričao nam je Šilić. Nadodao je kako i kako se vozač nije žalio da je povrijeđen, ali to ništa ne mora značiti.

Kako se neslužbeno doznaje sa Hitnoga trakta, nakon liječnička pregleda ustanovljeno je kako je vozač zadobio ozljede trupa, da je trenutno stabilno i van životne opasnosti. Do daljnjega će ostati na promatranju i liječenju u bolnici.

Policija u međuvremenu i dalje obavlja očevid ove prometne nezgode. Za sada ostaje nepoznanica zbog čega se vozač nije zaustavio, te da li je možda rampa bila u kvaru. Ti detalji znat će se tek okončanjem istrage, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike