17.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Novi slučajevi cijepljenja preko reda

Novi slučajevi cijepljenja preko reda

Idućeg tjedna u Hrvatsku će stići više od 70 tisuća doza cjepiva, što znači da bi cijepljenje kod nas napokon trebalo teći brže. Nakon bure koja se u javnosti proteklih dana podignula zbog cijepljenja preko reda, poslijepodne je objavljen poseban protokol kako postupati s viškovima doza u načetim bočicama cjepiva. No čini se da cijepljenja preko reda ima više, piše HRT.

Prema posljednjim informacijama, još je nekoliko osoba u KBC-u Zagreb cijepljeno, a ne spadaju u prioritetne skupine, javila je za Dnevnik HTV-a novinarka Nikolina Ćosić. Spominju se mahom osobe na pozicijama. Među njima je i Iskra Primorac, predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, te njezin suprug.

– Ja zaista ne znam, a kad bih i znao, to ne bih smio reći zbog Uredbe o zaštiti podataka naših građana. Mi ćemo sutra prekontrolirati liste cijepljenih KBC-a Zagreb. Tu ćemo listu, po nalogu ministra, dostaviti HZJZ-u. Vidjet ćemo ima li odstupanja ili ne. Zasad nemam nikakvih saznanja da je gospođa Primorac cijepljenja u okviru kvote KBC-a Zagreb, izjavio je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike