8.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Korona poharala Poljud! Testovi otkrili 20 novozaraženih među igračima i u stručnom...

Korona poharala Poljud! Testovi otkrili 20 novozaraženih među igračima i u stručnom stožeru

Loše vijesti s Poljuda, nova testiranja koja su igrači i članovi stožera obavili nakon povrataka s vezanih putovanja u Osijek i Rijeku potvrdili su sumnje da se virus COVID-19 proširio prvom momčadi. Iz Hajduka su odmah reagirali i sve igrače i članove stožera koji nisu preboljeli koronu poslali u samoizolaciju, njih ukupno 33 i odmah ih sve testirali.

– Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera. Dakle od ukupno 33 članova Hajdukove ekspedicije koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je, nažalost, njih 20 (12 igrača i osam članova stožera) dok je ostatak u propisanoj samoizolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ – objavio je Hajduk.

Podsjetimo, Hajduk je u petak objavio da je nakon prvotnih testiranja imao sedam osoba pozitivnih na koronavirus zbog čega je odgođen prvenstveni ogled sa Slaven Belupom.Klub će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače.

– Liječnička služba HNK Hajduk će vršiti pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili svi igrači i zaposlenici, a poduzete su i dodatne mjere zaštite. Svim zaraženima od srca želimo dobro zdravlje te brz i uspješan oporavak – poručili su iz Hajduka, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike