-3.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno SDP i Zeleno-lijevi blok uputili još jednu interpelaciju, o (ne)radu civilne zaštite

SDP i Zeleno-lijevi blok uputili još jednu interpelaciju, o (ne)radu civilne zaštite

Klubovi zastupnika SDP-a i Zeleno-lijevog bloka smatraju da je Vlada odgovorna za neadekvatan odgovor sustava civilne zaštite na prirodne nesreće i katastrofe koje su pogodile Hrvatsku.

Zato su uz potporu IDS-a, HSS-a i Centra u saborsku proceduru uputili još jednu interpelaciju u kojoj traže hitnu i sveobuhvatnu reformu sustava civilne zaštite.

Predlagatelji interpelacije komentirali su i aktualni problem cijepljenja preko reda s posebnim osvrtom na rektora Borasa te predsjednika HGK.

– Da je gospodin Burilović kao javna osoba bio kao i drugi dužnosnici u planu Vlade RH to bih smatrao pozitivnim, ali ovako kad cijepi u tišini poskrivećki, preko reda i bez srama, onda to nije dobar put – poručio je Arsen Bauk, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

– Da se netko cijepi i iskoristi svoju društvenu moć i ugled mimo plana cijepljenja koji je Vlada odredila, preko reda i da time uskraćuje dozu cjepiva, posebice kad se radi o ljudima koji su već preboljeli tu bolest, mislim da je to moralno dno dna i da time ugrožava živote ljudima koji nisu to cjepivo dobili na vrijeme – zaključio je Tomislav Tomašević, predsjednik Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike