2.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bauk: Vladu je valjda vodila misao da tko se hoće kockati za...

Bauk: Vladu je valjda vodila misao da tko se hoće kockati za novac može se kockati i sa svojim zdravljem

Arsen Bauk smatra da kod donošenja mjera nema jasnih kriterija, no dobro je da se kafićima otvara mogućnost prodaje kave jer, ironizirao je, ako se kava mora kupovati u pekarni, onda je logično da se rektor cijepi kod zubara.

“Nejasno je zašto se otvaraju kladionice i kockarnice, a ne otvaraju se drugi ugostiteljski objekti, ali valjda je Vladu vodila misao da tko se hoće kockati za novac onda se može kockati i sa svojim zdravljem”, ustvrdio je Bauk u izjavi novinarima.

Mislimo da nema dovoljno Vladinih planova kako će se ublažiti financijske posljedice krize, još je jednom pozivamo da uvede moratorij na ovrhe, apelirao je.

Kritizirao je okupljanje više od 25 osoba pred zagrebačkom katedralom na Stepinčevo, u čemu je sudjelovala i ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić.

“Unatoč ograničenjima okupljanja, čelni ljudi Nacionalnog stožera aktivno sudjeluju u tim okupljanjima. To je poruka koja zbunjuje građane jer ‘što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volovima’, a nisam siguran da bi se građani voljeli osjećati kao volovi”, kaže Bauk.

Također ne smatra kako je popuštanje mjera “nagrada građanima”, kao što kaže premijer, nego je situacija sada nešto bolja pa se to može dopustiti. “Neprihvatljivo je da je za dobro stanje zaslužna Vlada, a kada je loše krivi su neodgovorni građani, koje se naziva bioteroristima”, poručio je Bauk, prenosi SDP.

Najnovije

Još iz rubrike